Cloeziana

Duurzaam en betaalbaar hardhout
Cloeziana van Foreco is afkomstig uit duurzaam beheerde plantage bossen in Afrika. De houtsoort is oorspronkelijk afkomstig uit het Gympie District in Zuid-Oost Australië en wordt vanaf ongeveer 1915 in Zuid Afrika in plantages aangeplant. De bomen groeien relatief snel waardoor de opbrengst per hectare relatief hoog is en  ze in staat zijn om snel CO2 vast te leggen.

Lange levensduur
De hoge natuurlijke duurzaamheid in grond en water toepassingen maken Cloeziana een goed alternatief voor andere (sub-)tropische hardhoutsoorten en voor staal of kunststof. Producten van Cloeziana voldoen aan de eisen van duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het kernhout nog goed is na meer de 25 jaar in contact met de grond. Daarnaast is het hout ook bestendig tegen paalworm zodat het zonder problemen kan worden toegepast voor o.a. de bescherming van zeedijken.

Sterk materiaal
Producten van Cloeziana van Foreco voldoen minimaal aan de eisen van sterkteklasse D50. Hiermee kan het worden ingezet als alternatief voor bijvoorbeeld Angelim en Azobe. Ook kan worden voldaan aan normen volgens praktijkrichtlijn NPR-5493. Deze norm regelt de houtkwaliteit die nodig is voor verschillende toepassingen in de GWW-sector. Een kaarsrechte stam, cilindrische vorm, nauwelijks zijtakken op de eerste 20 meter en weinig verloop (< 7 mm/m) maken deze soort geschikt voor toepassing als sterke aanmeerpaal in jachthavens.

Duurzaam geproduceerd
Cloeziana wordt geproduceerd in overeenstemming met de regels van de Forest Stewardship Counsil® (FSC®). Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos komen uit verantwoord beheerd bos. Hiervoor moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificerende instanties.

Bekijk de film en leer binnen 3 minuten wat de mogelijkheden zijn van Cloeziana. 

 

Direct contact over:

Cloeziana

Meer informatie