NobelWood

NobelWood


Een geniaal alternatief voor tropisch hardhout

Dennenbossen verschaffen ons goed beheerd en vrijwel onbeperkt grondstof voor NobelWood®. Het hout wordt gemodificeerd met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels. Na droging en polymerisatie is het voordien zachte naaldhout duurzaam, sterk en stabiel geworden. Het ziet er uit en gedraagt zich als teak. NobelWood® is 100% biologisch, uit verantwoorde bosbouw en presteert superieur.

Verantwoord bouwen

De bedreiging van het tropisch regenwoud behoeft geen toelichting. Duurzaam bouwen met hout vraagt om een antwoord. NobelWood® ís dat antwoord. De basis, dennenhout is en blijft duurzaam beschikbaar. Geen aanslag op ecosystemen en wel een CO2-neutrale grondstof. De polymeertechnologie is gebaseerd op afval uit de suikerrietteelt en daarmee een optimalisatie van de tropische landbouw. Zo gaan verantwoorde bosbouw en landbouw hand in hand.

Biotechnologie

Het dennenhout wordt doordrenkt met in water opgeloste biopolymeren. Na droging versterken en verduurzamen de polymeren de houtcelwanden. Zo wordt met een minimum aan materiaal een maximaal effect bereikt. De technologie is schoon, veilig en betrouwbaar. Het eindproduct NobelWood® bestaat louter uit biologisch materiaal.

Duurzaam

NobelWood® voldoet aan duurzaamheidklasse 1 . Dat betekent een levensduur van 50 jaar in weer en wind en 25 jaar in contact met grond en water, vergelijkbaar met bijvoorbeeld teak. In de aanloop naar productie is het product al jarenlang getest, ook in extreme omstandigheden. De prestaties laten zien dat het zonder risico kan worden toegepast.

Blijvend mooi

Net als hardhoutsoorten vergrijst NobelWood®. De vergrijzing is homogeen zonder vlekken. NobelWood® is niet gevoelig voor oppervlakteschimmels ("blauw") wat sommige op zich duurzame houtsoorten laten zien. Zo blijft NobelWood® een egale zilvergrijze uitstraling houden.

Bestel nu uw monsterplankje op de Woodshop!

Bekijk ook onze specials van NobelWood: NobelWood Equal WeatheringNobelWood FRX met een onderhoudsarme brandvertraging.


Bekijk de film en leer binnen 2 minuten wat de mogelijkheden zijn van NobelWood.  

Projecten:

vooraanzicht 1 web.jpg
HotSpring® NOBEL - HotSpring® NOBEL
België
Probuild Oostzaan - Probuild Oostzaan
Oostzaan
Nobelwood in de Zwolse Librije - Nobelwood in de Zwolse Librije
Zwolle

Direct contact over:

NobelWood

Meer informatie