Plan@Wood

Plan@Wood De totaaloplossing voor houten gevelbekleding

De combinatie van het juiste hout, behandeling en coating leveren een totaal product dat garant staat voor kwaliteit, veiligheid en zekerheid. Met een doordachte detaillering en montage volgens de voorschriften bieden wij met Plan@Wood een houten gevel die garant staat voor een passende afwerking. Met een onderhoudsplan dat speciaal is geschreven voor uw project behoudt de gevel een mooie uitstraling, een hoge kwaliteit en kan de veiligheid gewaarborgd worden. Wij maken het mogelijk projectgarantie te bieden bij de onafhankelijke SGVH. Door hergebruik te integreren in Plan@Wood bieden we een volledige aanpak voor houten gevels. Hiermee ontstaat een volledig circulair concept.

Gebaseerd op bewezen producten en diensten

De gevels van Plan@Wood bestaan uit kwaliteitshout van het label WaxedWood (verduurzaamd hout met waterafstotende werking) of SafeWood (waterdampbestendig brandvertragend hout). Er is keuze uit verschillende kleuren door een coating met WoodStain of de brandvertragende coating FireStain. De unieke formulering van FireStain maakt het geschikt als afwerking van brandvertragend behandeld hout. Dit verfsysteem draagt bij aan het behalen en behouden van de gewenste brandveiligheidseisen. Plan@Wood voldoet hiermee aan de eisen voor brandveiligheid gedurende de gehele levensduur van een project. Een juiste detaillering en montage zorgt voor voldoende afwatering en ventilatie zodat de kwaliteit en esthetiek van het hout behouden blijft.

Effecten van Plan@Wood

  • Milieuwinst; hout van duurzaam bosbeheer en bewezen duurzamer middels een DUBOkeur
  • Brandveiligheid; brandvertragend behandeld hout met Euroklasse B en CE-markering
  • Kleurbehoud; behouden esthetiek door een specifiek onderhoudsplan en een kleurregistratiesysteem
  • Serviceverlening; borging van de kwaliteit en veiligheid middels prestatiecontracten en onafhankelijke projectgarantie
  • Natuurlijk kapitaal; gebruik van hergroeibare en/of biobased materialen

Behouden esthetiek en veiligheid door koppeling onderhoud

Door onderhoud te koppelen aan de productlevering en montage is het mogelijk de gewenste uitstraling te borgen. Plan@Wood onderscheidt zich met houten gevelbekleding die in optimale afstemming is met de onderhoudsactiviteiten. Hierdoor wordt een betere milieuprestatie geleverd gedurende de gehele levenscyclus.

Omdat het brandgedrag afhankelijk is van de brandvertragende behandeling in combinatie met de coating, moet het onderhoud gekoppeld worden aan de betreffende product levering. Door juiste registratie en productkeuze worden fouten voorkomen, waardoor de veiligheid ook gedurende de gebruiksfase van het project geborgd wordt.

Integrale ketensamenwerking aan de gevel

Hout, verduurzaming, brandveiligheid, verf, montage en onderhoud. Nog altijd worden deze elementen gezien als aparte onderdelen bij het samenstellen van een houten gevel. Foreco, Drywood, Lenferink en Arch hebben daarom de handen ineen geslagen voor Plan@Wood, om de totaaloplossing voor houten gevelprojecten te bieden. Huidige trends en regelgeving vragen om meer samenwerking en betere afstemming van onderdelen en technieken. Door betere afstemming is het mogelijk om een zo groot mogelijke milieuwinst te realiseren met een fraaie uitstraling en garantie ten aanzien van de brandveiligheid.

Voordelen van Plan@Wood

  • Duurzame producten volgens KOMO met DUBOkeur
  • Zekerheid met gecontroleerd productieproces
  • Uitvoerig getest conform EU-normen (o.a. Euroklasse B)
  • Esthetiek en veiligheid worden geborgd voor de lange termijn
  • Ontzorging door borging van prestatiecontracten voor 15 tot 50 jaar

Voor meer informatie over Plan@Wood kijk dan op de website

 

Direct contact over:

Plan@Wood

Meer informatie