Rondhout

De oorsprong van ons bedrijf
Foreco is specialist in handel en bewerking van rondhout. De oorsprong van het bedrijf ligt in de bossen rondom de zes hectaren terrein. In het verleden was het bedrijf actief in het beheer en exploitatie van bos. Momenteel worden wekelijks vele duizenden palen aangevoerd uit Nederlandse bossen en geïmporteerd uit verschillende gebieden in Europa en Afrika. De producten zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en kunnen geleverd worden met zowel FSC®- als PEFC-certificaat.

Breed assortiment
Het rondhout assortiment bestaat uit diverse houtsoorten variërend van lichtere en goedkope houtsoorten zoals vuren, maar ook zwaardere soorten zoals lariks, kastanje, eiken, robinia en cloeziana. Naast de verschillende houtsoorten is er ook een breed assortiment van bewerkingen beschikbaar zoals geschilde palen en gefreesde palen met of zonder punt. Van alle houtsoorten zijn vele verschillende afmetingen beschikbaar met verschillende diktes en lengte tot wel 20 meter.

Snelle levering
Op het terrein van Foreco wordt een grote voorraad rondhout aangehouden om direct en snel uit te kunnen leveren. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om direct vanuit productielocaties in het buitenland hout op projecten aan te voeren. Hierdoor wordt een snelle levering mogelijk gemaakt en zo efficiënt mogelijk omgegaan met transport en logistiek.

Verduurzaming en verwerking
Naast de handel in rondhout producten heeft Foreco ook veel mogelijkheden voor verduurzaming en verwerking van rondhoutproducten. Voor specifieke toepassingen zijn verschillende behandelingen mogelijk. Foreco heeft hiervoor moderne impregneerinstallaties die snel en veilig werken met een minimale belasting van het milieu. Met moderne technieken wordt zorg gedragen voor waterbesparing en een laag energieverbruik.

 

Projecten:

Koeindekost.jpg
Grondulows Koe in de Kost - Grondulows
Heeten

Direct contact over:

Rondhout

Meer informatie