SafeWood

Het begin van veilig bouwen
SafeWood® is het brandvertragende hout van Foreco. Een product dat bijdraagt aan een grotere veiligheid in gebouwen. En tijdens calamiteiten zijn waarde bewijst. SafeWood® zorgt ervoor dat vlammen zich nauwelijks uitbreiden. Verder vermindert het vuur en rook. Daardoor blijven vluchtwegen langer en veiliger begaanbaar.

Uitgebreid toepasbaar
De brandvertragende werking van SafeWood® wordt verkregen door een speciale impregnatie met neutraliserende stoffen. Dat vergroot de toepassingsmogelijkheden van hout aanzienlijk. Op plaatsen waar volgens het Bouwbesluit brandveiligheidseisen gelden. Bijvoorbeeld in galerijen, openbare gebouwen en trappenhuizen. SafeWood® voldoet  aan EUROKLASSE B (TNO getest). SafeWood® is in het bezit van een DUBOkeur certificaat. Bekijk onder aan de pagina een flimpje van een SBI brandtest zoals deze is uitgevoerd op SafeWood. 

Binnen en buiten
SafeWood® is een veilig en esthetisch verantwoord product. Dat bovendien in nagenoeg elke omgeving naadloos inpasbaar is. Binnen én buiten. Doordat SafeWood®  niet hygroscopisch is, wordt het zelfs toegepast  in zwembaden of andere extreem vochtige (recreatie)ruimten. De afwerking met een verfsysteem beschermt de brandvertragende werking bij buitentoepassing tegen verwering.

Een meerwaarde in elke constructie
SafeWood® geeft elk bouwproject meerwaarde. Niet alleen door een vergroting van de brandveiligheid. Ook draagt het bij aan een solide constructie die bij calamiteiten zijn sterkte behoudt. Dit in tegenstelling tot staalconstructies. Het is dan ook aan te bevelen SafeWood® in bouwkundige constructies op te nemen.

Maatwerk volgens specificatie
SafeWood® is leverbaar in naaldhout en loofhout. Afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dat is belangrijk voor het milieu, want duurzaam beheerde bossen zijn een belangrijk wapen tegen het broeikaseffect. SafeWood® wordt op bestelling gemaakt en besteksmatig geproduceerd. Volledig op maat en volgens elke specificatie.


Bekijk de film en leer binnen 2 minuten wat de mogelijkheden zijn van SafeWood.Single Burning Item test (SBI). 

 

Projecten:

kwyz_th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_zhaquatic012.jpg
London Aquatic Center - London Aquatic Center
Londen
Casa Interezzo Velp (Gld) - Casa Interezzo Velp (Gld)
Velp (Gld)
Het Funen Amsterdam - Het Funen
Amsterdam
Metro, tram en trein - Metro,tram en trein
Londen - Den Haag
Leijendael Tilburg - Leijendael Tilburg
Tilburg

Direct contact over:

SafeWood

Meer informatie