TwinWood

De innovatieve beschoeiing
TwinWood® is een samengestelde damwand. Ook steiger- en meerpalen zijn als TwinWood®-product leverbaar. TwinWood® is duurzaam en gunstig in prijs. De slimme combinatie van naaldhout en hardhout garandeert een bijzonder sterke constructie en lange levensduur. Dat maakt TwinWood® tot de meest ideale beschoeiing in waterrijke omgevingen.

Duurzame constructie
Het onderwatergedeelte van TwinWood® bestaat uit naaldhout. Voor het bovenste deel wordt hardhout gebruikt. Naaldhout is duurzaam bij de afwezigheid van zuurstof, dus onder water. Tropisch hardhout is duurzaam op de waterlijn en daarboven.
Beide delen worden middels een hoogwaardige vingerlas duurzaam verlijmd. Zo ontstaat een product met een hoge buigsterkte. Daardoor kan een damconstructie op dezelfde manier worden berekend als wanneer er alléén naaldhout wordt gebruikt.

Vele voordelen
TwinWood® bestaat voor 80% uit het goedkopere naaldhout. Slechts 20% betreft het duurdere en beperkt beschikbare hardhout. Daardoor is TwinWood® een goedkopere en verantwoorde oplossing. Verder is TwinWood® relatief licht in gewicht, gemakkelijk te plaatsen en verkrijgbaar in verschillende lengten en dikten.  

Ecologisch verantwoord
TwinWood® is naar wens leverbaar met een FSC® of PEFC™-label. FSC® hout, afkomstig uit goed beheerde bossen, wordt geproduceerd in overeenstemming met de regels van de Forest Stewardship Council® (FSC®). PEFC™ staat voor 'Programme for the Endorsement of Forest Certification' en waarborgd een verantwoorde wijze van houtproductie en verwerking. Kiezen voor TwinWood® is dan ook kiezen voor een ecologisch verantwoord product.

Bekijk de film en leer binnen 2 minuten wat de mogelijkheden zijn van TwinWood. 

 

TwinWood TwinWood TwinWood TwinWood TwinWood TwinWood

Duurzaamheid:

HDI

Projecten:

IMG_0218.jpg
TwinWood Giethoorn - TwinWood Walengracht Giethoorn
Giethoorn

Direct contact over:

TwinWood

Meer informatie