WaxedWood Bruin

WaxedWood®Bruin -  verduurzaamd hout met een natuurlijke bruine uitstraling

WaxedWood Bruin is verduurzaamd hout op basis van een hoogwaardige behandeling met waterafstotende werking én een natuurlijke bruine kleur. Hout uit duurzaam beheerde bossen wordt onder vacuüm en druk verduurzaamd. Tegelijk wordt een emulsie van diverse wassoorten ingebracht. De was bevindt zich in de poriën en maakt het hout waterwerend. Deze bescherming vermindert sterk de opname van water in het hout. Hierdoor is WaxedWood Bruin stabiel, zeer onderhoudsarm en breed toepasbaar. Het materiaal is beschikbaar met FSC® of PEFC certificaat.

Het hout heeft direct een exclusieve bruine kleur die past bij de duurdere (hard)houtsoorten. Dit biedt een oplossing voor projecten en toepassingen waarin een bruine beitskleur gewenst is, zonder dat dit apart aangebracht hoeft te worden.

Onafhankelijke garantie van 15 jaar bij SGVH

De bruine variant van WaxedWood zal, behoudens de bruine kleur, dezelfde kwaliteitsaspecten kennen als het WaxedWood. Dit betekent dat er voor de bruine variant van WaxedWood ook 15 jaar garantie geboden kan worden met betrekking tot houtaantasting bij de Stichting Garantieverlening Veredeld Hout (SGVH). In de loop van de tijd zal het materiaal vergrijzen, met na jaren een soortgelijke uitstraling als vergrijsd tropisch hardhout.

WaxedWood® Gold als premium product

Naast het WaxedWood in een bruine kleur bieden wij ook de hoogwaardige gevelbekleding van Noord-Europees Grenen, Western Red Cedar en Siberisch Lariks aan in een bruine kleur onder het label WaxedWood Gold. Door de combinatie van een hoogwaardige behandeling en hoogwaardige houtsoorten is het mogelijk om hiermee voor gevel toepassingen tot 25 jaar garantie te bieden bij de Stichting Garantieverlening Veredeld Hout (SGVH).

 

Direct contact over:

WaxedWood Bruin

Meer informatie