WaxedWood Color

WaxedWood

Door hout te impregneren en waterwerend te maken ontstaat verduurzaamd hout met verminderd krimp- en zwelgedrag. Het hout wordt onder vacuüm en druk verduurzaamd tegen houtaantasting. Gelijktijdig wordt een emulsie van diverse wassoorten ingebracht. De was bevindt zich in de poriën en maakt het hout waterwerend. Deze bescherming vermindert sterk de opname van water in het hout. Hierdoor is WaxedWood stabiel, zeer onderhoudsarm en breed toepasbaar.

Houtsoorten en kleur

Met een coating wordt hout voorzien van een beschermende laag in een gewenste kleur. Het is mogelijk een coating toe te passen op diverse houtsoorten die wij bij Foreco bieden. Het eindresultaat van de kleur wordt beïnvloed door een aantal factoren, zoals de houtsoort, de kleur van de ondergrond en de structuur van het hout. Ook het aantal lagen en de aangebrachte hoeveelheden bepalen de uiteindelijke kleur en glansgraad. 

Houtcoating

Onze coatings bieden diverse kleurmogelijkheden voor WaxedWood in een aantal standaardkleuren en kleuren op projectbasis. De waterwerende eigenschappen van WaxedWood zorgen voor een verbeterde verfhechting en het tegengaan van vochtdoorslag. Dit zorgt voor een vermindering van het verfgebruik en de onderhoudsbehoefte.

De houtsoort, de kleur van de ondergrond en de structuur hiervan bepalen sterk het eindresultaat. Ook het aantal lagen en de aangebrachte hoeveelheden bepalen de uiteindelijke kleur en glansgraad. We raden daarom aan altijd een monster aan te vragen om te kijken of u de kleur geschikt vindt. 

Onderhoud en garantie

Voor bijna alle soorten houtcoatings is het noodzakelijk om onderhoud te plegen om de esthetiek te behouden. De mate van onderhoud van de coating is afhankelijk van de kleur, de oriëntatie op noord of zuid, de structuur van het houtoppervlak en het aantal aangebrachte lagen en de hoeveelheden. Bij Foreco kunt u een garantie op het hout krijgen, ongeacht het verfsysteem. Dit betekent dat de kwaliteit van het hout gewaarborgd wordt. Echter het behoud van de uitstraling valt hier niet onder. Voor een correct onderhoudsplan en de mogelijkheid tot projectgarantie bij de SGVH geven wij u graag advies. 

Plan@Wood

De combinatie van het juiste hout, behandeling en coating leveren een totaal product dat garant staat voor kwaliteit, veiligheid en zekerheid. Wij maken het mogelijk projectgarantie te bieden bij de onafhankelijke Stichting Garantieverlening Veredeld Hout (SGVH). De SGVH verleent projectgaranties met harde voorwaarden ten bate van de eigenaar van het gegarandeerde project. Met een doordachte detaillering en montage volgens de voorschriften bieden wij met Plan@Wood een houten gevel die garant staat voor een passende afwerking. Met een onderhoudsplan dat speciaal is geschreven voor uw project behoudt de gevel een mooie uitstraling, een hoge kwaliteit en kan de veiligheid gewaarborgd worden. Door hergebruik te integreren in Plan@Wood bieden we een complete aanpak voor houten gevels. Hiermee ontstaat een volledig circulair concept.


 

Direct contact over:

WaxedWood Color

Meer informatie