WaxedWood Gold

WaxedWood Gold - Gevelbekleding met een natuurlijke bruine uitstraling

WaxedWood® Gold is gevelbekleding op basis van een hoogwaardige verduurzaming met waterafstotende werking én een natuurlijke bruine kleur. Hout uit duurzaam beheerde bossen wordt onder vacuüm en druk verduurzaamd. Tegelijk wordt een emulsie van diverse wassoorten ingebracht. De was bevindt zich in de poriën en maakt het hout waterwerend. Deze bescherming vermindert sterk de opname van water in het hout. Hierdoor is WaxedWood® Gold stabiel, zeer onderhoudsarm en breed toepasbaar. Het materiaal is beschikbaar met FSC® of PEFC certificaat.


Onderhoudsarme gevelbekleding met 25 jaar onafhankelijke garantie bij SGVH

Geveldelen van WaxedWood® Gold worden gemaakt met hoogwaardig sortiment uit Grenen, Siberisch Lariks en Western Red Cedar. Door de keuze voor deze houtsoorten kan met WaxedWood® Gold een fraaie uitstraling worden gerealiseerd. Daarnaast biedt de combinatie tussen het hout en de behandeling een mogelijkheid om afhankelijk van de houtsoort tot 25 jaar garantie te bieden bij de Stichting Garantieverlening Veredeld Hout (SGVH).

Zonder verfsysteem een natuurlijke bruine kleur
Het hout heeft direct een exclusieve bruine kleur die past bij duurdere (hard)houtsoorten. Dit biedt een oplossing voor projecten en toepassingen waarin een bruine beitskleur gewenst is, zonder dat dit apart aangebracht hoeft te worden. Een combinatie met geselecteerde houtproducten zorgt voor een fraaie uitstraling met relatief weinig onderhoud. Op den duur zal het hout verkleuren door invloeden van regen en zon. Vocht en UV-belasting zorgen voor een vergrijzing met een bruine tint van het WaxedWood® Gold. Door de verduurzaming met waterafstotende werking en pigment is de verkleuring relatief egaal, en aantasting van vuil minimaal.

Effecten van WaxedWood® Gold

  • Natuurlijke bruine kleur en relatief egale vergrijzing;
  • Langdurige bescherming tegen aantasting door schimmels en insecten;
  • Verminderde opname van water en verbeterd krimp- en zwelgedrag;

Gebaseerd op gepatenteerde technologie
Voor de behandeling wordt TANATONE® EXTRA gebruikt, een gepatenteerd verduurzamingsmiddel in combinatie met wassoorten. Op basis van laboratorium- en veldtesten is vastgesteld dat het in alle risicoklassen en toepassingen uitstekend beschermd tegen een breed scala aan hout aantastende insecten en schimmels. WaxedWood® heeft van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) het predicaat Duurzaam Bouwmateriaal gekregen.

Voordelen van WaxedWood® Gold

  • Onder KOMO-certificaat en mogelijk met onafhankelijke projectgarantie tot 25 jaar.
  • Natuurlijke bruine kleur zonder gebruik van verfsysteem;
  • Minder gevoelig voor aantasting van vuil;

Wilt u meer weten over onze geveltoepassingen? Neem dan contact op zodat onze houtspecialisten u verder kunnen informeren. 

 

Direct contact over:

WaxedWood Gold

Meer informatie