Foreco

Foreco, innovatief in hout

Foreco is een familiebedrijf dat sinds 1983 actief is als innovatieve en professionele speler in de houtsector. Binnen het bedrijf werken ruim 100 vaste medewerkers verdeeld over vier verschillende bedrijfsonderdelen. In Dalfsen ontwikkelen, produceren en verhandelen we houtproducten voor de zakelijke en particuliere markt.

Hoogwaardige gevelproducten

Foreco Dalfsen heeft verschillende technieken om hout te verduurzamen. Zo kunnen wij het hout langer een mooie uitstraling geven en de levensduur van het hout verhogen en daarmee verschillende duurzaamheidsklassen behalen voor houten gevelbekleding.

Grond-, Weg- en Waterbouw

Voor de Grond-, Weg- en Waterbouw leveren wij  toegevoegde waarde op basis van een uitgebreide vakkennis en een voorraad ter grootte van 15.000 m3. Daarnaast kunnen wij het hout voor u op maat zagen, schaven  schillen en frezen.

Duurzaamheid, Kwaliteit en garantie

Voor het borgen van aspect op het gebied van duurzaamheid, milieu en kwaliteit heeft Foreco verschillende certificaten behaald. Daarnaast heeft Foreco de mogelijkheid om middels de stichting garantiefonds veredeld hout(SGVH) projectgaranties te verlenen met harde voorwaarden ten bate van de eigenaar van het gegarandeerde project.

Prachtig gelegen in de Dalfserbossen

Al bijna 50 jaar is Foreco gevestigd op het Landgoed Rechteren, midden in de Dalfser bossen.

Een lange historie en jarenlange ervaring staan borg voor kennis, kunde en vakmanschap in het houtvak. Gespecialiseerd in inkoop, bewerkingen en logistiek levert Foreco het juiste hout voor de juiste toepassing op de juist plek! Dat doen we voor de woning- en utiliteitsbouw, voor grond-, weg- en waterbouw, voor tuinaanleg en projecten in de openbare ruimte.

Advies over uw houttoepassing

Wij willen graag met u meedenken in alle oplossingen waarin hout kan worden verwerkt. Met professioneel advies op maat en jarenlange ervaring in de sectoren Bouw en GWW blijven wij zoeken naar de beste oplossingen voor u.