Duurzaam

Certificaten en garantie

Voor het borgen van aspecten op het gebied van duurzaamheid, milieu en kwaliteit heeft Foreco verschillende certificaten behaald.  Daarnaast heeft Foreco de mogelijkheid om middels de stichting garantiefonds houtverduurzaming Dalfsen projectgaranties te verlenen met harde voorwaarden ten bate van de eigenaar van het gegarandeerde project.

Navigatie

PEFC

PEFC schemes is een wereldwijd onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer.

FSC®

De Forest Stewardship Council® ziet erop toe dat hout, voorzien van het FSC®-label, op verantwoorde wijze wordt geoogst.

Nationale Milieu Database

Foreco heeft meerdere milieuverklaringen behaald in de Nationale Milieu Database. Een onafhankelijke organisatie die het mogelijk maakt om een eenduidige berekening van de milieuprestatie van bouwwerken in Nederland te kunnen maken.

Stichting Garantiefonds Houtverduurzaming Dalfsen

Garantie voor projecten, product in project basis voor garantie, geen ‘afschrijving’ op garantie, geen tussenstations en voorwaarden.

DUBOkeur

De meest milieuvriendelijke producten binnen een bepaalde toepassing, komen in aanmerking voor het DUBOkeur® merk.

KOMO-certificering

Foreco voert een KOMO-certificaat, waarbij de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH) toeziet op de kwaliteitshandhaving.

Bestekteksten STABU/RAW

Op deze pagina vindt u bestekteksten van onze producten. Met deze service kunnen automatisch STABU en RAW bestekteksten worden geschreven.

VCA

Voor het uitvoeren van verschillende werkzaamheden hebben de bedrijfsonderdelen Foreco Houtconstructies en IJreka speeltoestellen VCA certificaten behaald. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). VCA is een programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

HDI-Gerling

Met een HDI garantie contract wordt 10 jaar garantie afgegeven. Hiermee wordt niet alleen het product en productieproces bewaakt, maar ook de management- en financiële continuïteit wordt getoetst. HDI, biedt in tegenstelling tot een bedrijfseigen garantie een ontvankelijke garantie. Bij een geschil biedt het een duidelijke en snelle oplossing. In combinatie met kwaliteitsborging onder KOMO-certificaat kan Foreco een garantie verlenen op TwinWood® voor een periode van 10 jaar.