Foreco Houtproducten

DUBOkeur bij Foreco

Wat is een DUBOkeur Certificaat

Een DUBOkeur certificaat bewijst dat een product tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit wordt aangetoond aan de hand van een milieukundige levenscyclusanalyse gemaakt door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), het kennisinstituut voor duurzaam bouwen. Door het gebruik van de nationaal erkende LCA-methodiek, wordt op een onafhankelijke en wetenschappelijke wijze aangetoond dat het gekeurde product behoort tot de bovenkant van de markt op het gebied van duurzaamheid.

Wat is een DUBOkeur Factsheet

Een factsheet is een aanvulling op de DUBOkeur toetsing. Op de factsheet staat milieu-informatie over het getoetste product. Dankzij de classificatietabel in het document is in één oogopslag te zien waar het product staat ten opzichte van concurrerende producten. Ook staat op de factsheet in welke milieu klasse het product valt en wat de schaduwkosten zijn.

Kijk op www.nibe-sustainability-experts.com/nl/dubokeur voor meer informatie over certificaten en factsheets.


Download onze DUBOkeur Certificaten

Klik op een certificaat in onderstaand overzicht om deze te bekijken of te downloaden.

WaxedWood

DUBOkeur Certificaat WaxedWood Foreco

 

NobelWood

DUBOkeur Certificaat NobelWood Foreco

 

TwinWood

DUBOkeur Certificaat TwinWood Foreco

 

FaunaWood

DUBOkeur Certificaat FaunaWood Foreco


Download onze DUBOkeur Factsheets

Klik op een factsheet in onderstaand overzicht om deze te bekijken of te downloaden.

WaxedWood

DUBOkeur Factsheet WaxedWood

 

NobelWood

DUBOkeur Factsheet NobelWood

 

TwinWood

DUBOkeur Factsheet TwinWood

 

FaunaWood

DUBOkeur Factsheet FaunaWood

 


DUBOkeur WaxedWood

Door het hout duurzaam te impregneren en water werend te maken ontstaat verduurzaamd hout met verminderd krimp- en zwelgedrag. Binnen iedere productgroep komen alleen de beste producten in aanmerking voor het keurmerk. WaxedWood komt in de toepassing van buitengevelbekleding in aanmerking voor het DUBOkeur certificaat. De basis voor WaxedWood is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen met PEFC en FSC certificaat. Bekijk WaxedWood.

DUBOkeur NobelWood

Voor NobelWood heeft Foreco het certificaat DUBOkeur verkregen. Na een zorgvuldige selectie van grondstoffen, kwaliteitsborging en productieproces was het mogelijk tegemoet te komen aan de criteria voor duurzaam bouwen. Uitsluitend de meest milieuvriendelijke producten, binnen een bepaalde toepassing komen in aanmerking voor het DUBOkeur merk. Het product is beoordeeld op basis van 17 (milieu) aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval, volgens de methode van de levenscyclusanalyse (LCA). Met een DUBOkeur behoort NobelWood tot de meest milieuvriendelijke producten (milieu klasse 1 en 2). Bekijk NobelWood.

DUBOkeur TwinWood

De damwanden TwinWood Azobé en TwinWood FaunaWood behoren vanuit milieuoverweging tot een van de beste keuzes en verdienen daarom de DUBOkeur. Beide types damwanden scoren met name goed door hun biobased karakter van de houtsoorten. Dit leidt tot een lage milieu impact van de materialen. Daarnaast wordt de TwinWood FaunaWood bewerkt met een verduurzamingsmiddel die t.o.v. vergelijkende middelen een lage milieulast heeft. Bekijk TwinWood.

DUBOkeur FaunaWood

FaunaWood behoort vanuit milieuoverweging tot een van de beste keuzes en verdient daarom de DUBOkeur. FaunaWood scoort op verschillende facetten bovengemiddeld. Zo wordt er milieuwinst behaald door het feit dat het bestaat uit Europees hout, zijn de afrasteringspalen licht in vergelijking met de andere producten in dezelfde groep en ook het verduurzamingsmiddel heeft in verhouding een lage milieulast. Dat alles gezamenlijk leidt ertoe dat FaunaWood milieutechnisch goede keuze is. Bekijk FaunaWood.


Contact opnemen

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u advies nodig?

Onze houtspecialisten helpen u graag verder. Tijdens onze kantooruren (08.00 - 17.00) kunt u ons bereiken op 0529-431548.

Ook kunt u onze houtspecialisten per e-mail bereiken via info@foreco.nl. In uw mail kunt u een vraag stellen, maar u kunt ook bouwtekeningen mee sturen om zo het beste advies te krijgen.

Navigatie