Duurzaamheid

Duurzame innovaties in Houttoepassingen

Bij Foreco staat duurzaamheid en innovatie centraal bij alle projecten. Met respect voor de natuur en een inzet voor milieuvriendelijke oplossingen, heeft Foreco een ruim aantal duurzame projecten ontwikkeld die zowel de esthetiek als de ecologische impact van houtconstructies verbeteren.

Deze projecten variëren van duurzame houtbehandelingstechnieken en circulaire houtproducten tot de ontwikkeling van innovatieve biobased materialen die de CO2-uitstoot minimaliseren.

Foreco investeert in de nieuwste technologieën en methoden om de levensduur van hout te verlengen zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken.

Duurzaam geoogst haardhout

Ons hout wordt om de 20-30 jaar geoogst, waarbij de stobben (het resterende deel van de boom) de kans krijgen om opnieuw uit te lopen. Dit betekent dat het bos in stand blijft en er na 20-30 jaar opnieuw geoogst kan worden. Dit proces maakt hout een duurzame en hernieuwbare bron van energie. De stammetjes worden geoogst terwijl het bos intact blijft.

Newwave-Horizon project

Met het NewWave project zetten we ons in om de ecologische voetafdruk van onze producten minimaal te houden. In samenwerking met BTG Biomass Technology Group zijn we op zoek gegaan naar oplossingen om met een duurzame methode ons hout te behandelen.

Bio4products project

Het idee van het Bio4-Products-project was om meer hernieuwbare materialen te gebruiken en we hebben het doel om ze duurzamer te maken ook echt bereikt. Het doel was om hout op een circulaire manier te gebruiken.

A Dutch dream

Foreco zet met ambitie in op ondernemen naar een duurzame toekomst.
Dromen, durf, daadkracht en doorzettingsvermogen van een Vechtdal onderneming met visie op de toekomst.

Eco-Innovation

Eco-Innovation helpt ondernemers markt barrières te slechten bij introductie van bio-based gemodificeerd hout; het eco-alternatief voor milieuonvriendelijke bouw materialen.

Natural Captain

Natural Captains is het versnellingstraject van Platform BEE waarbinnen een groeiende groep bedrijven werkt aan concrete cases op het gebied van natuurlijk kapitaal.

Groen goud Interreg project

Pyrolyse is een techniek om olie uit biomassa te winnen. Pyrolyse olie kan toegepast worden als brandstof en als grondstof voor biobased materialen. In het kader van dit project werken Nederlandse en Duitse partners samen aan  innovaties  voor  het  produceren  van  pyrolyse  olie  en  hoogwaardige chemicaliën uit laagwaardige biomassa residuen.

In  het  kader  van  dit  project  werken  Nederlandse  en Duitse  bedrijven  en  hogescholen  samen  aan    innovaties  voor  het  produceren  van  pyrolyse  olie  en  hoogwaardige  chemicaliën  uit  laagwaardige  biomassa residuen.

Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma financieel ondersteund door de Europese Unie en de INTERREG-partners.

Certificaten en garantie

Voor het borgen van aspecten op het gebied van duurzaamheid, milieu en kwaliteit heeft Foreco verschillende certificaten behaald.  Daarnaast heeft Foreco de mogelijkheid om middels de stichting garantiefonds houtverduurzaming Dalfsen projectgaranties te verlenen met harde voorwaarden ten bate van de eigenaar van het gegarandeerde project.