Bio4products-project

Foreco neemt deel aan Bio4Products project

Het idee van het Bio4-Products-project was om meer hernieuwbare materialen te gebruiken en we hebben het doel om ze duurzamer te maken ook echt bereikt. Het doel was om hout op een circulaire manier te gebruiken. We hebben geleerd dat de technologie mogelijk is en dat het idee van 'cradle to cradle' een haalbare optie is.

We zullen in de toekomst blijven innoveren en andere segmenten van deze innovatie blijven ontwikkelen.

 

Bio4-Products: Duurzame grondstoffen creëren voor de procesindustrie


Bio4-Products zal duurzame grondstoffen creëren ter vervanging van fossiele materialen die in de procesindustrie worden gebruikt. Het project maakt gebruik van een geavanceerde techniek, snelle pyrolyse genaamd, waarmee vier verschillende biologische grondstoffen thermisch kunnen worden gefractioneerd.

Deze duurzame grondstoffen zullen worden geïntegreerd in de bestaande productieprocessen van vier eindproducten: dakbedekkingsmateriaal, fenolharsen, zandvormharsen en hout- en natuurvezelversterkte producten.

Foreco ondersteunt dit project door de pyrolyse-olie voor houtmodificatie te testen in een proefinstallatie, bekend als het product FaunaWood.

Bio4-Products

Het algemene doel van Bio4-Products is een product te maken waarbij ten minste 30% van de oorspronkelijke fossiele stroom wordt vervangen door duurzame grondstoffen en die een vermindering van 75% opleveren in de uitstoot van broeikasgassen.

Het project wordt gefinancierd door het SPIRE-programma (Sustainable Process Industry through Resource and Energy Efficiency), een contractueel publiek-privaat partnerschap binnen het EU-kaderprogramma Horizon 2020, en wordt gecoördineerd door BTG Biomass Technology Group.

Meer informatie over dit project is te vinden op de projectwebsite www.bio4products.eu

 

faunawood