Bewerkingen

Gefreesd hout

Er zijn verschillende bewerkingen van hout en voornamelijk betreft het dan houten palen. Deze kunnen zowel gefreesd, geschild en gekloofd worden. De bewerking van de houten palen is van belang voor verschillende doeleinden. 

Gefreesde ronde palen

Frezen is een bewerking waarbij de houten paal cilindrisch gefreesd en betekent dat deze strak en egaal is. Gefreesde palen worden het vaakst verkocht aangezien deze makkelijk te gebruiken zijn. Een gefreesde houten paal heeft geen verloop en is recht. Gefreesde palen kunnen worden aangeleverd als een gekroonde paal, waardoor er een betere afwatering is. Een andere bewerking voor de houten paal is dat er een punt wordt geslepen zodat deze makkelijk te verwerken is in de grond.

gefreesde palen rond                       Gefreesde palen gekruind
Verduurzaamde gefreesde palen rond gekruind met punt             Onbehandelde gefreesde palen gekruind

Verduurzaamde gefreesde palen

Er zijn verschillende soorten gefreesde palen, deze worden namelijk verduurzaamd op verschillende manieren. De houten palen kunnen een creosoot behandeling ondergaan, maar de meest voorkomende is dat ze een verduurzaming ondergaan. Dit kan op drie manieren, alleen een verduurzaming, een verduurzaming met een waterafstotende behandeling of een verduurzaming met een bruine kleur. De palen worden verduurzaamd om een langere levensduur te krijgen en betere eigenschappen tegen aantasting van bijvoorbeeld schimmels. Bekijk ook onze pagina rondhout. Hier vindt u verschillende mogelijkheden.

Toepassingen gefreesde houten paal

De houten palen kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden. De palen worden het meest toegepast als hekwerken en afrasteringen, paal/schot verbindingen, boompalen en paardenomheiningen

 gefreesde palen als balkhout
Gefreesde vuren palen gebruikt als decoratie                   Gefreesde vuren palen als balkhout voor survivalvereniging

Direct gefreesd hout online kopen in onze Woodshop

Onze Woodshop heeft een breed assortiment van gefreesd hout in verschillende lengtes en diameters.