GWW

Houtsoorten voor GWW

Voor de Grond-, Weg- en Waterbouw worden verschillende houtsoorten toegepast. Op deze pagina kunt u de houtsoorten vinden die wij als Foreco het meest toepassen met daarbij een uitgebreide uitleg. Zo kunt u hieronder informatie vinden over hardhout, Cloeziana, grenen, vuren, eiken, kastanje, en naaldhout

Navigatie

Hardhout soorten

Bekijk meest voorkomende hardhoutsoorten bij Foreco en kom erachter voor welke toepassingsgebieden dit het meest gebruikt wordt.

Cloeziana

Cloeziana is een (sub)tropische hardhoutsoort die toegepast kan worden op verschillende manieren. Bekijk de pagina om meer te weten te komen over Cloeziana.

Robinia

Robinia is een hardhoutsoort die veel toegepast wordt in de Grond-, Weg- en Waterbouw. Robinia is uitstekend te verzagen waarna de planken vaak worden toegepast voor schothout.

Naaldhout (vuren/grenen)

Europees naaldhout is een van de meest gebruikte houtsoorten voor in de Grond-, Weg- en Waterbouw. Naaldhout is makkelijk bewerkbaar, dit zorgt ervoor dat het op veel plekken kan worden toegepast. Denk hierbij aan schotten, palen, planken, afrastering, hekwerken en vlonders.

Eiken

Het eiken kernhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur en steekt duidelijk af tegen het brede bleekbruine spint. Hierdoor zie je vaak dat het gebruikt wordt voor meubels en andere producten voor binnen gebruik. Alleen eiken wordt steeds meer toegepast in de Grond-, Weg- en Watersector. 

Kastanje

Iedereen kent de typisch Engelse kastanje hekwerken die worden gebruikt voor afrastering en erfafscheiding. Maar de kastanje palen kunnen voor meer toepassingen worden gebruikt. Ook is het interessant waar het hout nou vandaan komt en de bewerkingseigenschappen.

Lariks Douglas

Lariks Douglas wordt veel gebruikt voor de bouw van overkappingen en schuttingen. Lariks Douglas is een mooie houtsoort met een unieke kleurbeleving. Bekijk de pagina voor meer informatie over de planken en balken en waarvoor deze gebruikt kunnen worden.