Cloeziana

Duurzaam en betaalbaar hardhout

Cloeziana is een hardhoutsoort afkomstig uit Australië. Door de grote vraag zijn er plantages aangeplant in delen van Afrika. Cloeziana hout dat bij Foreco wordt geïmporteerd is afkomstig vanuit duurzaam beheerde plantages in Zuid-Afrika. Dankzij de duurzaamheid en de lengte is het uitstekend geschikt voor toepassingen in de Grond-, Weg-, en Waterbouw. Ondanks de hardheid kan Cloeziana toch vrij gemakkelijk machinaal worden bewerkt. Het kernhout is beigebruin tot geelbruin met soms donkerder strepen. Voorboren is bij deze houtsoort wel noodzakelijk. Al het hout is FSC® gecertificeerd.

Lange levensduur

Cloeziana heeft een hoge natuurlijke duurzaamheid die uitstekend gebruikt voor toepassingen in de Grond-, Weg- en Waterbouw. Cloeziana heeft een duurzaamheidsklasse I wat betekent dat het kernhout nog voldoet na meer dan 25 jaar in contact met de grond.

Sterk materiaal

De Cloeziana palen van Foreco voldoen minimaal aan de eisen van sterkteklasse D50. Hierdoor kunnen zijn de palen uitstekend worden ingezet als alternatief voor Azobé en Angelim Vermelho. De palen voldoen aan de norm die de houtkwaliteit regelt in de GWW-sector, NPR-5493. Het bijzondere aan een de houten Cloeziana paal is de cilindrische vorm met bijna geen zijtakken tot en met de eerste 20 meter. Met een verloop van <7mm/m maakt is de Cloeziana paal ideaal voor het gebruik als meerpaal in havens.

 
Cloeziana palen                                                                                                                           Cloeziana palen toegepast voor vlonders

 

Direct Cloeziana hout kopen

Onze specialisten in de Grond-, Weg- en Waterbouw Marc, Nick en Raymond helpen u graag. U kunt direct contact met ze opnemen via +31 529 72 88 02 of stuur een mail met uw vraag via gww@foreco.nl