FSC®/PEFC

Tropisch hardhout

Foreco gebruikt hardhout voornamelijk in de Grond-, Weg- en Waterbouw(GWW). Hieronder staan de verschillende hardhoutsoorten die het meeste gebruikt worden bij Foreco. Vraag onze medewerkers voor alle mogelijke hardhoutsoorten. Als ons hardhout is te verkrijgen met FSC® of PEFC certificaat.

Hardhoutsoort Angelim vermelho

Angelim Vermelho is een Braziliaanse houtsoort met een zeer hoge duurzaamheid namelijk duurzaamheidklasse I. Vers gezaagd kernhout is geelbruin gekleurd, gewoonlijk met strepen en vaak met een oranjeachtige tint, nakleurend tot roodbruin. Deze houtsoort is een bekende in de grond-, weg- en waterbouw en is uitermate geschikt voor gebruik in zwaar constructiewerk als water-, bruggen- en scheepsbouw, havenwerken en damwanden. Deze houtsoort kan gebruikt worden als vervanger van Azobé. Wanneer Angelim Vermelho als fijnbezaagde plank of paal vers gezaagd word, kan hij iets wat geuren. Angelim Vermelho is de duurzaamste hardhoutsoort die er bestaat.

        
Hardhout palen van Angelim Vermelho voor schotten toegepast in een project voor oeverbescherming.

Hardhoutsoort Bankirai

Bankirai is een tropische hardhoutsoort die groeit in Zuidoost-Azië. De bomen worden doorgaans zo'n 35 tot 60 meter hoog. Bankirai heeft een bruin tot donkerbruine kleur. Bankirai hout wordt vanwege zijn hardheid en duurzaamheid veel buitenshuis gebruikt. Voor zware constructies in de industrie en waterbouw is het zeer geschikt. Zo wordt het hardhout veel gebruikt als constructiehout voor bruggen, sluizen, damwanden en geluidswallen. Ook in de tuin wordt het hout vaak gebruikt als vlonderplanken, walbeschoeiing en pergola's.

      
Hardhouten vlonderplanken van Bankirai.

Hardhoutsoort Azobé

Azobé is een hardhoutsoort met een paarsbruine kleur. Azobé is afkomstig van West- en Midden-Afrika.  Het kernhout is roodbruin en verkleurt naar donkerrood tot chocoladebruin, of soms tot violetachtig donker roodbruin. Azobé is een zeer zware. hard houtsoort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastigheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout in de grond-, weg-, en waterbouw. Het hout heeft duurzaamheidsklasse I/II. Ondanks de hardheid kan Azobé toch vrij gemakkelijk machinaal worden bewerkt. Voorboren is bij deze houtsoort wel noodzakelijk.

       
Hardhouten damwand van Azobé.

Direct hardhout kopen

Onze specialisten in de Grond-, Weg- en Waterbouw Marc, Nick en Raymond helpen u graag. U kunt direct contact met ze opnemen via +31 529 72 88 02 of stuur een mail met uw vraag via gww@foreco.nl

Of neem eens een kijkje in onze webshop voor ons hardhout assortiment van houten palen via https://www.thewoodshop.nl/tuinpalen/hardhouten-palen.html