Europees

Naaldhout (vuren/grenen)

Naaldhout vuren en grenen

Naaldhout is hout dat afkomstig is van naaldbomen en wordt ook wel zachthout genoemd. Het hout bevat vaak hars. De keuze van Noord Europees naaldhout kan een groot financieel voordeel opleveren. Vergeleken met de alternatieve materialen zoals staal en beton is naaldhout een kostentechnisch zeer aantrekkelijk product. De duurzaamheid is hoog door de lage energie bij productie, de lange levensduur en recyclebaarheid. 

Sommige naaldhoutsoorten zijn zeer duurzaam. Het wordt onder andere gebruikt voor schotten, beschoeiing, hekwerken en afrastering en vlonders. De in Nederland meest gebruikte soorten naaldhout zijn vurenhout (afkomstig van de fijnspar) en grenenhout (afkomstig van de grove den). Het naaldhout bij Foreco kan zowel geschild als gefreesd aangeleverd worden.

Grenen

Grenen is te herkennen aan de fijne nerf en de rechte draad. De bewerking van grenen is eenvoudig doordat het hout zacht is. Voor de bevestiging kan lijm gebruikt worden maar ook nagels en schroeven. Voor binnen- en buitenbetimmeringen wordt grenen veelal toegepast. Grenen is na vuren de meest gebruikte naaldhout soort in Nederland. Bij Foreco is de mogelijkheid om grenen te impregneren waarmee de duurzaamheid omhoog gaat. Hierdoor krijgt het hout verbeterende eigenschappen en gaat het langer mee dan onbehandeld grenen.

Vuren

Vuren is de meest gebruikte houtsoort in ons land en wordt vooral toegepast in de bouw. De kleur van vuren is bleek tot witachtig geel met een zachte grove tekening. Er is geen opvallende harsgeur zoals bij grenen. Vuren is een relatief makkelijk te impregneren, te verven, te beitsen en af te lakken houtsoort. Vuren heeft onbehandeld niet een hele hoge duurzaamheid. Vuren wordt dan ook vaak in combinatie met hardhout of een houtsoort met een hogere duurzaamheid gebruikt. Denk hierbij aan combi schotten of TwinWood. Onder de waterlijn waar geen zuurstof bij het hout komt rot het hout niet. Daar kan beter goedkoop vuren gebruikt worden. Op de waterlijn wordt er een houtsoort gebruikt die een hogere duurzaamheid heeft en dus langer meegaat.
                
 Vuren                                                        Grenen

Direct naaldhout kopen

Onze specialisten in de Grond-, Weg- en Waterbouw Marc, Nick en Raymond helpen u graag. U kunt direct contact met ze opnemen via +31 529 72 88 02 of stuur een mail met uw vraag via gww@foreco.nl