Tropisch

Tropisch hardhout

Tropisch hardhout kenmerkt zich door een hoge duurzaamheid, hardheid en slijtvastheid. Foreco gebruikt tropisch hardhout voornamelijk in de Grond-, Weg- en Waterbouw(GWW)Tropisch hardhout is niet alleen geschikt zeer geschikt voor GWW toepassingen maar heeft ook een natuurlijke en warme uitstraling in tuinen, parken of langs de waterkant.

Hieronder staan de verschillende tropische hardhout soorten die het meeste gebruikt worden bij Foreco. Vraag onze medewerkers voor alle mogelijke hardhout soorten. Veruit het meeste tropisch hardhout is te verkrijgen met een FSC® of PEFC certificaat. Vraag naar onze FSC® en PEFC gecertificeerde producten.

Ons assortiment

Bijna al ons tropisch hardhout is uitgerust met duurzaamheidsklasse I. Het tropisch hardhout is uitermate geschikt voor het gebruik buiten, binnen of in contact met water. Tropisch hardhout is naast de GWW toepassingen ook geschikt voor tuinen, parken of langs de waterkant, dit door zijn natuurlijke en warme uitstraling.

Ons tropisch hardhout:

De kleuren geven een indicatie van het hout, dit betekent dat de kleuren niet altijd hetzelfde zijn als dat er hier wordt weergegeven. Onze specialisten in de Grond-, Weg- en Waterbouw Marc, Nick en Raymond helpen u graag. U kunt direct contact met ze opnemen via +31 529 72 88 02 of stuur een mail met uw vraag via gww@foreco.nl

 Angelim VermelhoAngelim Vermelho

 

Bankirai Bankirai

 

Azobé Azobé

 

 Bilinga

 

Afbeeldingsresultaat voor massaranduba hout Massaranduba

 

 Okan

 

Gerelateerde afbeelding Louro Preto

 

 Angelim vermelho

Angelim Vermelho is een Braziliaanse houtsoort, het duurzaamste tropisch hardhout soort die er bestaat. Het houtsoort heeft namelijk de duurzaamheidsklasse I. Vers gezaagd kernhout is geelbruin gekleurd, gewoonlijk met strepen en vaak met een oranjeachtige tint, nakleurend tot roodbruin. Deze houtsoort is een bekende in de Grond-, Weg- en Waterbouw en is uitermate geschikt voor gebruik in zwaar constructiewerk als water-, bruggen- en scheepsbouw, havenwerken en damwanden. Deze houtsoort kan gebruikt worden als vervanger van Azobé. Wanneer Angelim Vermelho als fijnbezaagde plank of paal vers gezaagd word, kan hij iets wat geuren.

Bankirai

Bankirai is een tropische hardhoutsoort die groeit in Zuidoost-Azië. De bomen worden doorgaans zo'n 35 tot 60 meter hoog. Bankirai heeft een bruin tot donkerbruine kleur (nakleurend). Vanwege zijn hardheid en duurzaamheid wordt het hout veel buitenshuis gebruikt. Voor zware constructies in de industrie en waterbouw is het zeer geschikt. Zo wordt het tropisch hardhout veel gebruikt als constructiehout voor bruggen, sluizen, damwanden en geluidswallen. Ook in de tuin wordt het hout vaak gebruikt als vlonderplanken, walbeschoeiing en pergola's.

Azobé

Azobé is afkomstig van West- en Midden-Afrika. Het hout heeft duurzaamheidsklasse I/II. Het kernhout is roodbruin, nakleurend tot donkerrood tot chocoladebruin, of soms tot violetachtig donker roodbruin. Azobé is een zeer zware hardhout soort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastigheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout in de Grond-, Weg-, en Waterbouw. Ondanks de hardheid kan Azobé toch vrij gemakkelijk machinaal worden bewerkt. Voorboren is bij deze houtsoort wel noodzakelijk.

Bilinga

Bilinga is een populaire hardhout soort uit West Afrika. De kleur van het vers gezaagde Bilinga hout is bruingeel, nakleurend oranjerood tot goudbruin. Door de sterke eigenschappen en de hoge duurzaamheid (klasse I/II) is het hout geschikt voor bouwconstructies, zowel voor binnen- als buitenwerk en als constructiehout in de waterbouw voor onder andere steigers, bruggen, gordingen etc. Ook wordt het in lichtere constructies toegepast, zoals pergola's. Bilinga is goed te vergelijken met Bankirai.

Massaranduba

Massaranduba is een hardhout soort afkomstig uit Zuid-/Midden-Amreika. Het hardhout soort heeft duurzaamheidsklasse I, wat betekent dat het hout zeer duurzaam is. De kleur van Massaranduba is roodbruin tot purperbruin. Het hout is ondanks de hoge volumieke massa goed te bewerken. Massaranduba is te vergelijken met de hardhout soorten Azobé of Bankirai.

Okan

Okan is een hardhout soort afkomstig uit West-Afrika. Dit hout wordt vaak vergeleken of gebruikt als alternatief voor Azobé, dit vanwege het de hoge duurzaamheidsklasse (klasse I). Okan krijgt uiteindelijke een roodbruine kleur. Het hout is zeer goed bruikbaar voor de Grond-, Weg en Waterbouw. Het hout wordt ook gebruikt voor buitenshuis zoals in de tuin of voor vlonders.

Louro preto

Louro preto is een hardhout soort dat afkomstig is uit Zuid-Amerika. Louro preto heeft duurzaamheidsklasse I. Het hout heeft een opvallende glans. Dit houtsoort kent veel kleurschakelingen, toegepast op de gevel geeft dit een levendige uitstraling. Onbehandeld Louro preto zal op een vol belaste gevel al snel vergrijzen tot egaal zilvergrijs. Vanwege de beperkte wateropname vergrijzen de meeste Louro soorten enorm fraai. Louro preto wordt toegepast voor onder andere gevelbekleding, profileringen en aftimmeringen.

 Vergelijkingstabel

Onze hardhout soorten

Duurzaamheids-

klasse

Kleur (vers gezaagd) Uiteindelijke kleur O.a. toegepast voor Vergelijkbaar met
Angelim vermelho I Geelbruin, vaak met oranjeachtige tint Roodbruin Zwaar constructiewerk Azobé
Bankirai II  Geel tot grijsbruin Bruin tot donkerbruin Buiten, in zware constructies Bilinga, Massaranduba
Azobé I/II Roodbruin Donkerrood/chocoladebruin Constructiehout in de waterbouw Angelim Vermelho
Bilinga I Bruingeel Oranjerood tot goudbruin Bouwconstructies, zowel binnen- als 
buitenwerk, constructiehout 
in de waterbouw
Bankirai
Massaranduba I Vleeskleurig Roodbruin tot purperbruin Waterbouwkundige constructies Azobé, Bankirai
Okan I Geel tot goudbruin Roodbruin Buitenwerk, vooral waterbouwkundige objecten Azobé
Louro Preto I/II Geel-bruinachtig Lichtgoudbruin tot donkerbruin Gevelbekleding, profileringen en aftimmeringen /

 

Voor meer informatie over de verschillende tropisch hardhout soorten kunt u terecht op www.houtinfo.nl

Direct tropisch hardhout kopen

Onze specialisten in de Grond-, Weg- en Waterbouw Marc, Nick en Raymond helpen u graag. U kunt direct contact met ze opnemen via +31 529 72 88 02 of stuur een mail met uw vraag via gww@foreco.nl

Of neem eens een kijkje in onze webshop voor ons tropisch hardhout assortiment van houten palen via https://www.thewoodshop.nl/tuinpalen/hardhouten-palen.html 

Navigatie