Hout

Tropisch hardhout

Foreco gebruikt tropisch hardhout voornamelijk in de Grond-, Weg- en Waterbouw(GWW). Hieronder staan de verschillende soorten die het meeste gebruikt worden bij Foreco. Vraag onze medewerkers voor alle mogelijke hardhout soorten. Veruit het meeste tropisch hardhout is te verkrijgen met een FSC® of PEFC certificaat. Vraag naar onze FSC® en PEFC gecertificeerde producten.

Ons assortiment

Bijna al ons tropisch hardhout is uitgerust met duurzaamheidsklasse I. Het hout is uitermate geschikt voor het gebruik buiten, binnen of in contact met water. Tropisch hardhout is naast de GWW toepassingen ook geschikt voor tuinen, parken of langs de waterkant, dit door zijn natuurlijke en warme uitstraling.

Ons tropisch hardhout:
  • Angelim vermelho
  • Bankirai
  • Azobé

Angelim Vermelho Angelim vermelho

 

Bankirai Bankirai

 

Azobé Azobé

 

 

 

Hardhout soort Angelim vermelho

Angelim Vermelho is een Braziliaanse houtsoort, het duurzaamste tropisch hardhout soort is die er bestaat. Het houtsoort heeft namelijk de duurzaamheidsklasse I. Vers gezaagd kernhout is geelbruin gekleurd, gewoonlijk met strepen en vaak met een oranjeachtige tint, nakleurend tot roodbruin. Deze houtsoort is een bekende in de grond-, weg- en waterbouw en is uitermate geschikt voor gebruik in zwaar constructiewerk als water-, bruggen- en scheepsbouw, havenwerken en damwanden. Deze houtsoort kan gebruikt worden als vervanger van Azobé. Wanneer Angelim Vermelho als fijnbezaagde plank of paal vers gezaagd word, kan hij iets wat geuren.


Angelim Vermelho voor schotten in een oeverbescherming project.

 

Hardhouten vlonderplanken van Bankirai.

Hardhout soort Bankirai

Bankirai is een tropische hardhoutsoort die groeit in Zuidoost-Azië. De bomen worden doorgaans zo'n 35 tot 60 meter hoog. Bankirai heeft een bruin tot donkerbruine kleur. Bankirai hout wordt vanwege zijn hardheid en duurzaamheid veel buitenshuis gebruikt. Voor zware constructies in de industrie en waterbouw is het zeer geschikt. Zo wordt het tropisch hardhout veel gebruikt als constructiehout voor bruggen, sluizen, damwanden en geluidswallen. Ook in de tuin wordt het hout vaak gebruikt als vlonderplanken, walbeschoeiing en pergola's.

Hardhout soort Azobé

Azobé is een tropisch hardhoutsoort met een paars bruine kleur. Azobé is afkomstig van West- en Midden-Afrika.  Het kernhout is roodbruin en verkleurt naar donkerrood tot chocoladebruin, of soms tot violetachtig donker roodbruin. Azobé is een zeer zware hardhoutsoort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastigheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout in de grond-, weg-, en waterbouw. Het hout heeft duurzaamheidsklasse I/II. Ondanks de hardheid kan Azobé toch vrij gemakkelijk machinaal worden bewerkt. Voorboren is bij deze houtsoort wel noodzakelijk.

Direct tropisch hardhout kopen

Onze specialisten in de Grond-, Weg- en Waterbouw Marc, Nick en Raymond helpen u graag. U kunt direct contact met ze opnemen via +31 529 72 88 02 of stuur een mail met uw vraag via gww@foreco.nl

Of neem eens een kijkje in onze webshop voor ons tropisch hardhout assortiment van houten palen via https://www.thewoodshop.nl/tuinpalen/hardhouten-palen.html 

Navigatie