Damwanden

Damwanden

Een houten damwand kunnen wij maken met ons product TwinWood maar ook van hardhout of naaldhout. Met een jarenlange ervaring kunnen wij u helpen met vele soorten hout dat u wilt. Wilt u een damwand van FSC®, dan bent u bij Foreco aan het juiste adres.

Navigatie

TwinWood damwand

TwinWood® is een samengestelde damwand en daardoor duurzaam en gunstig in prijs. Door de slimme combinatie van naaldhout en hardhout garandeert het een bijzonder sterke constructie en lange levensduur. Dat maakt TwinWood® de meest ideale beschoeiing in waterrijke omgevingen. Het onderwatergedeelte van TwinWood® bestaat uit naaldhout, voor het bovenste deel wordt hardhout gebruikt.

Hardhouten damwand

Een hardhouten damwand wordt vaak gebruikt als beschoeiing langs waterwegen of als stuw. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere diktes en lengtes. Foreco houdt een grote voorraad die bestaat uit diverse hardhoutsoorten zoals Azobé en Angelim Vermelho. Dit zijn de meest voorkomende soorten, daarnaast kunnen wij nog andere hardhoutsoorten leveren als deze gewenst zijn.

Damwand van naaldhout

Een damwand van naaldhout is een uitstekende oplossing als oeverbescherming. Dit leveren wij meestal in grenen, maar ook in andere houtsoorten als dit gewenst is. Daarnaast heeft u nog de keuze om het naaldhout te behandelen om zo de duurzaamheid te verhogen.

Duurzaamheid met KOMO

Door het brede aanbod kan Foreco verschillende duurzaamheidsklassen aanbieden. Deze klassen zijn gecertificeerd met onder andere het KOMO-certificaat. Alles wat KOMO-gecertificeerd is, voldoet aan de eisen van zowel marktpartijen als overheid.

Grote voorraad

Doordat er een ruime voorraad gehouden wordt bij Foreco kunnen wij meerdere standaardlengtes uit voorraad leveren. Het hout  kan geleverd worden met FSC® keurmerk via het Chain of Custody certificaat.

Al onze damwanden worden geleverd met een veer en groef wat zorgt voor de verbinding en stevigheid.

Specificaties
Product:
Damwanden
Toepassingen:
Oeverbescherming
Esthetisch onderhoud:
Nee
Houtsoorten:
TwinWood, Hardhout, Naaldhout
Contact opnemen
GWW specialisten

Onze GWW specialisten staan voor u klaar! Met hun uitgebreide kennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen bij al uw vragen over de GWW.