Verbod op gecreosoteerd hout

Vanaf 30 april 2023 geldt een verbod op alle toepassingen van gecreosoteerd hout binnen onze sector, zo heeft de Europese Commissie besloten op 14 oktober 2022. Gecreosoteerd hout mag al 20 jaar niet meer verkocht worden aan particulieren. Nu geldt dat verbod vanaf 30 april dus ook binnen de agrarische sector en voor alle weidepalen en omheiningen.

Waarom wordt creosoot verboden?

Creosoot palen zijn behandeld met een chemisch middel. De palen worden onder andere gebruikt voor omheiningen en weidepalen. Het middel waarmee de palen behandeld worden, licht echter al een tijd onder een vergrootglas. Vanaf 2003 was het gebruik hiervan zelfs al verboden voor particulieren. Dit komt omdat er kankerverwekkende stoffen in het creosoot middel zijn aangetroffen.

Tot op heden gold dit verbod niet voor professionele gebruikers binnen onze sector. Daar komt nu dus om veiligheidsredenen verandering in. De Europese Commissie heeft besloten dat het gebruik van creosoot binnen de gehele sector vanaf 30 april 2023 binnen de hele Europese Unie verboden wordt.

De oplossing vindt u bij Foreco

Foreco heeft voorgesorteerd op het aanstaande verbod door een ruim assortiment Dura² palen aan te bieden. Dura² is wat ons betreft het beste en meest duurzame alternatief voor de creosoot palen. Daarnaast bied Dura² een veilige oplossing m.b.t. de veiligheidsrisico's voor zowel mens als dier.

Bekijk de brochure >

Het duurzame alternatief voor creosoot; Dura²

Dankzij de dubbele impregnatie behandeling zijn de Dura² palen ons beste advies wat duurzame en veilige omheiningspalen betreft. De palen gaan een stuk langer mee dan andere geïmpregneerde palen. Daar komt bij dat het impregnatie middel van Dura² palen geen kankerverwekkende stoffen bevat. De palen zijn dus een stuk veiliger voor mens en dier. Doordat de palen twee keer diep geïmpregneerd zijn hebben ze een mooie en herkenbare donkere kleur en een vergelijkbare uitstraling als de voorgaande creosoot palen.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Extra kwaliteit door de dubbele impregnatie
  • Geen kankerverwekkende stoffen en dus veilig voor mens en dier
  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor creosoot
  • Eveneens dezelfde donkere uitstraling als creosoot
  • Tot wel 25 jaar garantie

Marc Hoogenkamp
Hoofd Verkoop GWW

Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze GWW-specialist Marc Hoogenkamp. Hij helpt u graag met al uw vragen en denkt mee bij de beste oplossing voor u.

Marc is te bereiken op telefoonnummer 0529 728812 of op m.hoogenkamp@foreco.nl

Nick van der Vegte
Verkoper binnendienst GWW

Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze GWW-specialist Nick van der Vegte. Hij helpt u graag met al uw vragen en denkt mee bij de beste oplossing voor u.

Nick is te bereiken op telefoonnummer 0529 46992 of op n.vandervegte@foreco.nl

Niek Ekkelenkamp
Verkoper binnendienst GWW

Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze GWW-specialist Niek Ekkelenkamp. Hij helpt u graag met al uw vragen en denkt mee bij de beste oplossing voor u.

Niek is te bereiken op telefoonnummer 0529 728824 of op n.ekkelenkamp@foreco.nl

Jan-Willem van Leussen
Verkoper buitendienst GWW

Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze GWW-specialist Jan-Willem van Leussen. Hij helpt u graag met al uw vragen en denkt mee bij de beste oplossing voor u.

Jan-Willem is te bereiken op telefoonnummer 0529 728814 of op j.vanleussen@foreco.nl

Jan Bolt
Verkoper buitendienst GWW

Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze GWW-specialist Jan Bolt. Hij helpt u graag met al uw vragen en denkt mee bij de beste oplossing voor u.

Jan is te bereiken op telefoonnummer 0529 728813 of op j.bolt@foreco.nl

 

Verkoopteam Grond-, Weg- en Waterbouw
Afd. Verkoop - Marc Hoogenkamp
Afd. Verkoop - Nick van der Vegte
Afd. Verkoop - Niek Ekkelenkamp
Buitendienst - Jan-Willem van Leussen
Buitendienst - Jan Bolt