Uitvoerder Arjan

Als 15-jarige jongen kwam hij binnen. Nu - 23 jaar later - maakt Arjan nog steeds deel uit van Foreco Houtconstructies. ‘Onderdeel van het meubilair’, zoals hij zelf zegt. Wat begon als een bijbaan vanuit school is uitgelopen tot een fulltime job als Uitvoerder. Maak kennis met deze zeer gewaardeerde collega.

‘s Middags vanuit school door naar de hal, om ‘m schoon te maken en houden voor de mannen die daar de houten bergingen maken. Totdat hij na twee jaar bijspijkeren - letterlijk en figuurlijk - zelf die bergingen mocht maken. Dit heeft hij twee jaar in de hal gedaan, daarna ging Arjan ‘naar buiten’. Na jaren bergingen bouwen en plaatsen, is hij sinds vier jaar Uitvoerder.

Jongensdroom

Arjan: “Eigenlijk was ik aan het leren voor bakker. Iets heel anders dus. Maar daar bakte ik niks van ;-). Ik woonde - en woon - drie minuten bij de zaak vandaan, in Hoogblokland. Ik zag de jongens van Foreco ‘s middags terugkomen in grote Jeeps. Dat wilde ik als puber natuurlijk ook. Het zijn dus stiekem toch die grote machines waar ik voor ben bezweken.”

Combinatie van buiten en binnen

“‘s Ochtends open ik de zaak en daarna ga ik projecten af. Waar we volgende week bergingen gaan bouwen, kijk ik eerst. Daar plan ik ook personeel op in. Ik ben hun eerste aanspreekpunt. Als er iets is, kunnen ze bij mij terecht. Doordat ik zelf ook jaren heb gebouwd - en nog regelmatig help -, snap ik waar ze tegenaan kunnen lopen.”

Waar ben je het meest trots op in je werk?

“Allereerst op onze jongens, want zonder onze jongens zijn we niks. Ik kan dingen bedenken en plannen, maar als zij het niet bouwen, hebben we echt een probleem. Gelukkig hebben we redelijk weinig verloop en staan we er met z’n allen.

Daarnaast ben ik trots op de grote aantallen die we per jaar bouwen. Mensen zeggen weleens ‘het is maar een schuurtje’, maar ook die bergingen moeten mooi en goed gebeuren. En die worden steeds moeilijker met bijvoorbeeld pergola’s. Standaardwerk is er bijna niet meer. Het klinkt dus makkelijker gezegd dan gedaan.”

Het leukste…

“Vind ik de vrijheid. Als ik morgen richting Groningen wil om op een bouw te kijken, prima! Dan ga ik naar Groningen.

Daarnaast vind ik het altijd een uitdaging om iets op tijd af te krijgen. Ook wij hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt. Daarbij hebben we te maken met deadlines vanuit de opdrachtgevers, want mensen krijgen de sleutel van hun woning. Ook moet ik soms de planning last minute omzetten door het weer of door andere factoren. Als mijn planning het toelaat, ga ik mee om te bouwen. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt.”

Medewerkers op #1

“Het is een familiebedrijf, en dat merk je. Je bent geen nummertje, ook al is het best groot. Foreco is qua veiligheid een van de beste onderaannemers, we hebben mooie projecten en we zijn bezig met vernieuwingen voor de jongens buiten, zodat het werk makkelijker en beter gaat. Dat alles maakt dat ik écht trots ben om bij Foreco te werken.”

Vrije tijd

“In mijn vrije tijd doe ik in ieder geval niet aan bakken ;-). Maar ik heb wel twee hele lieve kids van vier en twee jaar. We gaan twee keer per maand naar De Efteling, want daar hebben we een jaarkaart. Ook Formule 1 houd ik nauwlettend in de gaten. We zijn zelfs een keertje vanuit Foreco naar een race geweest. Dat was heel gaaf.”


Enthousiast na het lezen van het verhaal van Arjan? Bekijk dan onze openstaande vacatures bij Foreco Houtconstructies in Noordeloos