Timmerman Joeri

 

Van funderingen tot schuttingen en gevels; Joeri maakt het bij Foreco Houtconstructies. Letterlijk en figuurlijk. Want inmiddels is hij alweer zes jaar van de partij. In dit interview vertelt Joeri over zijn buiten(gewone) functie als Timmerman Gevels.

Wie is hier nou de snackbar … uh timmerman? ;-)

“Ik heb acht jaar bij een cafetaria gewerkt. Mijn zusje vroeg of ik niet iets anders zou willen. Ze werkte destijds bij een uitzendbureau en heeft samen met haar baas geregeld dat ik bij Foreco aan de slag kon. Ik kwam helemaal niet uit de bouw, maar was wel altijd al heel handig met mijn handen. Het begon te kriebelen, en ik heb een timmeropleiding gedaan. Ik heb het gewoon aangepakt, en toen had ik het heel snel in de vingers. Het gereedschap ook ;-).”

Alleskunner op de bouw

“Ik heb in zes jaar tijd alle werkzaamheden gedaan; funderingen, schuren bouwen, gevels en schuttingen. Ik vind heel veel dingen leuk om te doen en wil ook zo veel mogelijk leren. Wel heb ik bewust op een ‘buiten-functie’ gesolliciteerd. Daar heb ik geen seconde spijt van, maar vanochtend was het bijvoorbeeld wel pittig met het weer. Maar dat hoort erbij. Op kou kun je je kleden, als het maar droog is.

Ik ben begonnen met funderingen en het bouwen van bergingen. Maar sinds anderhalf jaar monteer ik gevels. En dat vind ik toch wel het leukst. Zo ben ik bijvoorbeeld wat langer op één projectlocatie aan het werk in plaats van iedere week ergens anders. Nu werk ik al een jaar op een project met vier 2-onder-1-kapwoningen, een appartementencomplex van vier verdiepingen en twee blokken met rijtjeshuizen. Dit zijn allemaal Scandinavische woningen, rondom helemaal van hout. Het is echt een mooi project waar ik in het bijzonder heel trots op ben. Het geeft ook voldoening als je woningen hebt afgerond. Het is de eerste keer dat ik een project alleen mag afronden en het is mijn derde gevelproject.”

Waarom zou jij deze baan aanraden?

“Het leukste vind ik het buiten zijn. En het feit dat je heel snel resultaat ziet, want je bent wel echt iets aan het maken. Mijn werk is enorm zichtbaar. Daarnaast is Foreco een gezond bedrijf, waar leuke mensen werken en we leuke dingen doen met elkaar. Die mensen staan altijd op nummer één.”


Wil jij net zo’n buiten(gewone) functie als Joeri? Check dan onze vacatures.