Chef Werkplaats

Van je hobby je werk maken bij Foreco

Maak kennis met onze ‘Chef Werkplaats’, Stefan. Als je Stefan als klein kind vroeg wat hij wilde worden, was het antwoord vrachtwagenchauffeur. Maar gelukkig - voor ons - is dat ‘m niet helemaal geworden. Wij zien hem liever bij Foreco, als Voorman, Timmerman, ‘Coördinator’, Heftruckchauffeur, maar bovenal als zeer gewaardeerde collega.

Kun je vertellen over je functie?

“Ik ben dus Voorman van de werkplaats. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat alle collega’s in de productiehal volgens planning aan de gang kunnen. Ik coördineer daarbij hun werkzaamheden. Maar ook ben ik eindverantwoordelijk voor vrachten die richting de bouwlocaties gaan, daar komt dus ook een stukje logistiek bij kijken. En daarnaast ben ik nog altijd lekker met mijn handen bezig, platen zagen voor de bergingen bijvoorbeeld.”

Bouwen aan zijn carrière

Want de bouw is waar Stefan vandaan komt. “Ik heb eerst zeven á acht jaar bij een aannemingsbedrijf gewerkt, waar ik ook mijn timmeropleidingen heb afgerond. Ik was daar werkzaam in de particuliere bouw. Voornamelijk luxere huizen; van het eerste stukje fundering tot de laatste afwerklat.”

Daarna verruilde Stefan de bouw voor Luxaflex. “Daar ben ik begonnen met het assembleren en verpakken van rolgordijnen, vervolgens ben ik doorgestroomd naar de functie van Voorman en heb ik een service-/reparatieafdeling opgezet, met een stukje logistiek/expeditie erbij.”

Nu is hij Voorman bij Foreco, maar dat is niet hoe hij zeven jaar geleden bij Foreco binnen is gekomen. “Ik ben begonnen ‘aan de tafel’, in januari 2016. Van daaruit heb ik steeds meer stappen kunnen maken.” 

(Ste)fan van het werk bij Foreco

“In de bouw dacht ik dat het niks voor mij was om ‘binnen’ te werken, maar door mijn vorige werk is dat er toch een soort van ingeslopen. Toch kriebelt het niet per se om echt weer de bouw op te gaan, en dat is helemaal prima. Ik vind het top dat ik hier zo vrij gelaten word. Ik kan gewoon lekker mijn gang gaan in de productiehal en ik heb alle vrijheid in de werkzaamheden. Daarnaast vind ik de gezelligheid en sfeer bij Foreco top. We organiseren leuke uitjes, en je spreekt elkaar niet alleen maar over werk. Je hoeft niet alles op tafel te leggen, maar het is wel fijn als er interesse getoond wordt. En dat wordt er zeker.”

Ik ben trots op …

“Mijn gezin - vrouw en twee kindjes - op de eerste plaats natuurlijk. Maar werk gerelateerd ben ik trots op de functie die ik mag vervullen en de omgang met elkaar. Ook vind ik het gaaf dat we een bijdrage leveren aan projecten door heel Nederland. Dan rij je ergens en zeg je ‘Kijk, daar ben ik ook mee bezig geweest!’ Een aantal jaren geleden zijn er bij mij in Vuren bijvoorbeeld nog een X aantal nieuwe appartementen met bergingen geplaatst. Leuk om die ‘in het echt’ te zien staan.”

Wil je ook een bijdrage leveren aan bouwprojecten door heel Nederland, en dus ook bij jou om de hoek, vanuit onze productiehal of op projectlocatie? Bekijk dan eens de vacatures van Foreco Houtconstructies of neem contact met ons op via vacature@foreco.nl.