Dingo en Tim

Zo vader, zo zoon

Foreco is een familiebedrijf, maar er werken ook meerdere families. Neem als voorbeeld Dingo en Tim. Dingo als Hoofd Productie en zijn zoon Tim als Werkvoorbereider bij Foreco Houtconstructies in Noordeloos. We gingen met de twee in gesprek om te achterhalen waar de passie voor deze branche en hun beroepen vandaan komt én waarom zij voor Foreco kiezen.

Beiden zijn geboren en getogen in Hoogblokland. Dingo komt iedere dag op de fiets naar de gloednieuwe productiehal en het kantoor van Foreco in Noordeloos. Alhoewel Tim nu inmiddels een Hoornaar is, zou hij praktisch lopend kunnen - en moeten - gaan, zegt hij zelf.

Met de paplepel ingegoten

Tim ging vroeger al mee op de heftruck. “Eigenlijk wilde ik op school al bij Foreco werken, maar dat mocht natuurlijk niet. Allereerst was ik te jong en ook was het goed voor me om nog ergens anders ervaring op te doen.” Dus ging Tim bij een andere houthandel werken, op de verkoop. “Daar hielp ik klanten en deed ik ook de inkoop van materialen.”

Nu zitten ze iedere dag nog geen twee meter bij elkaar vandaan. Maar dat gaat prima, inmiddels alweer vier jaar, dus dat zegt wel wat volgens Dingo. “Het is goed dat hij ook heeft geproefd van andere werkgevers. Ik zit nu inmiddels al 26 jaar bij het bedrijf. Foreco is zestien jaar geleden overgenomen, dus ik ben bij nul gestart.”

De appel valt niet ver van de boom

Dingo: “Ik heb LTS Timmerman geleerd. Toen ben ik bij een aannemer gaan werken, voornamelijk renovatie timmerwerk. Met mijn neef ging ik daarna bergingen plaatsen voor een andere leverancier. Totdat mijn neef zei ‘dit kunnen we makkelijk zelf’. Zo gezegd, zo gedaan. Met zijn tweeën zijn we vanuit een thuislocatie begonnen met produceren en zelf opbouwen.” Dingo wijst naar buiten naar de overkant, waar de gigantische ‘oude’ productiehal van Foreco staat. “Tot de groei te groot werd en we zelf die hal gebouwd hebben. Foreco wilde het wel overnemen.” 

Wat maakt het werken bij Foreco zo leuk?

Iets waar ze het unaniem over eens zijn.  “Dat is toch wel de vrijheid en het vertrouwen dat je krijgt voor hetgeen je doet”, volgens Tim. “Als je laat zien wat je kan - en dat is goed - dan vertrouwen ze je daar ook op. Er zijn geen targets.” Dingo voegt toe: “Het is een familiebedrijf, maar er heerst ook een familiegevoel. We gaan goed met elkaar om, organiseren veel met elkaar en laten iedereen in zijn of haar waarde. Iedereen toont oprecht interesse in elkaar.”

 

 

Tim: “En je hebt ook gewoon garantie hier. Ze houden zich aan hun woord, en zijn heel betrouwbaar. Iets wat misschien vanzelfsprekend lijkt, maar echt niet altijd in de praktijk bij alle bedrijven gebeurt.” 

Dingo: “Daarnaast kun je het materiaal waarmee we werken - hout - niet niet mooi vinden. We zijn aan het vernieuwen met innovaties. Hierdoor wordt alles lichter en sneller voor de bouwploeg.”

Tim: “Ja, ik ben trots op het werk. De mannen buiten maken het, maar we leveren hier toch indirect een bijdrage aan.” 

Doorgroeimogelijkheden 

Tim geeft aan dat school nooit zo zijn ding was, maar dat er genoeg gefaciliteerd wordt door Foreco als je dit wil. “Dat geven ze ook aan bij functioneringsgesprekken. Onlangs heb ik een opleiding afgerond waardoor ik mezelf keurmeester mag noemen en elektrisch gereedschap kan keuren. Maar niet alleen ontwikkeling door opleiding is mogelijk, ook in functies kun je echt wel stappen maken.” 

Tim, wat is het sterkste punt van je vader als collega?

“Dat is het motiveren van de jongens in de werkplaats om te doen wat ze moeten doen.” Daar is hij goed in, benadrukt Tim. “Voor Dingo doen ze écht een stapje extra.” 

Dingo, wat is het sterkste punt van Tim als collega?

“Die jongen leert alles zo snel en alles gaat hem gemakkelijk af. Hij is ook echt een doener, maar op een andere manier dan ik, een hele mooie aanvulling.” 

 

Spreekt dit jou aan en wil je ook onderdeel zijn van Foreco? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures