Gevel

Hoogwaardige houten gevelbekleding

De houten gevelproducten van Foreco staan voor kwaliteit en hebben dat via verschillende keuringen en behaalde certificaten bewezen. Wij denken graag mee in uw ontwerp om zo tot de best en mooist mogelijke oplossing te komen waar u jarenlang plezier van hebt. Afhankelijk van u keuze kan een gevel tot wel 50 jaar mee en dat onderhoudsvrij.

Navigatie

Onderhoudsvrij op de gevel

Onze premium producten NobelWood, WaxedWood of SafeWood FRX hebben geen onderhoud nodig aan de gevel. U kunt 15 tot wel 50 jaar plezier hebben van uw houten gevel, zonder enige vorm van inspanning. Heeft u voorkeur voor een kleurtje aan de gevel met een coating is het wel nodig om deze bij te houden. Wilt u de coating geleidelijk aan laten verweren is dit geen enkel probleem, want het hout behoudt de hoge kwaliteit.

Ontwerpvrijheid

Door ons grote aanbod van houten gevelbekleding met daarbij veel verschillende profielen en bevestigingsmethoden hebben wij over de jaren heen in veel unieke en aantoonbare projecten mogen leveren. Ons hout kan in elke type project de uitstraling complementeren. Van een strakke moderne villa of een schuurwoning tot grote utiliteitsgebouwen of woningbouwprojecten. Of het nu een accent van hout, of een complete houten gevel is, wij bieden mogelijkheden voor alle opties met hout. 

Voor meer inspiratie kunt u naar de projectenpagina gaan.

Natuurlijke houten schuurwoning

Houten gevelbekleding geeft uw schuurwoning een mooie natuurlijke uitstraling. Wij bieden meerdere soorten hout die geschikt zijn voor dit type gebouw. Een schuurwoning die opgaat in de omgeving of liever een in het oog springende schuur met een markante kleur? Met ons diverse assortiment heeft u ruime keuze. 

Duurzaamheid

Foreco is altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Onze producten behalen in testen dan ook een hoge duurzaamheidsklasse en hebben het DUBO-keurmerk. Het DUBOkeur is een keurmerk dat laat zien dat een product tot de meest milieuvriendelijke producten in een bepaalde toepassing behoort. Wij vinden hout een prachtig materiaal om mee te werken, en vinden ook dat de bossen waar onze producten vandaag komen goed beheerd moeten worden. Daarom hebben wij hout met een FSC® of een PEFC certificaat, waarbij duurzaam bosbeheer gegarandeerd is. 

Projectbegeleiding

Geheel vrijblijvend begeleiden onze gevelspecialisten uw project, waarin zij advies kunnen geven over de keuze in het product en houtsoort, het soort gevel en over de manier van montage van uw houten gevel. Juiste keuzes in deze elementen kunnen ervoor zorgen dat u langer van uw houten gevel kan genieten. 

Diverse kleuren

Wij kunnen onze houten gevelbekleding in allerlei kleuren aan u leveren. Van felle kleuren, tot stoer zwart of juist een vintage look. Met een coating krijgt uw houten gevel de uitstraling die u graag wenst. Vraag onze gevelspecialisten voor de mogelijkheden of download hier onze kleurenkaart.

Brandveilig conform Bouwbesluit

Onze producten NobelWood FRX, SafeWood en SafeWood FRX hebben Euroklasse B. Dit zorgt ervoor dat deze houtproducten kunnen worden toegepast waar het normaal niet altijd mogelijk is om hout toe te passen. Het Bouwbesluit stelt bepaalde eisen aan brandveiligheid, en met onze brandvertragende behandeling kunnen onze houten gevelproducten aan de eisen voldoen. 

Naar productenoverzicht

Bekijk alle producten die wij kunnen leveren voor gevelbekleding in het productoverzicht. NobelWood, WaxedWood en SafeWood zijn onze premium gevellabels. 

Houtsoorten voor gevelbekleding

Bekijk de verschillende houtsoorten die Foreco gebruikt voor gevelbekleding in ons overzicht. Voor WaxedWood en SafeWood gebruiken wij met name vuren, grenen, Siberisch lariks en Western Red Cedar. Voor NobelWood wordt altijd de houtsoort Radiata Pine gebruikt.

Advies van onze medewerkers

Binnen kantooruren (08:00 - 17:00) kunt u het volgende nummer gebruiken om onze gevelspecialisten bereiken.
Ook kunt u ons per e-mail bereiken. Hierin kunt u gerust uw vraag stellen, maar ook uw bouwtekeningen bijvoegen om zo het beste advies op maat te krijgen.

Telefoonnummer: 0529-728801
E-mail: bouw@foreco.nl

 

Onze projecten

Met de onderstaande projecten willen wij u inspireren om de mogelijkheden van hout te laten zien. In deze projecten laten wij u graag kennismaken met onze producten die op vele manieren kunnen worden toegepast.