Behaald

DUBOkeur en Milieubeoordeling

NobelWood

Voor Nobelwood heeft Foreco het certificaat DUBOkeur verkregen. Na een zorgvuldige selectie van grondstoffen, kwaliteitsborging en productieproces was het mogelijk tegemoet te komen aan de criteria voor duurzaam bouwen. Uitsluitend de meest milieuvriendelijke producten, binnen een bepaalde toepassing komen in aanmerking voor het DUBOkeur merk. Het product is beoordeeld op basis van 17 (milieu) aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval, volgens de methode van de levenscyclusanalyse (LCA). Met een DUBOkeur hoort NobelWood tot de meest milieuvriendelijke producten (milieuklasse 1 en 2).

 

WaxedWood

Door het hout duurzaam te impregneren en waterwerend te maken ontstaat verduurzaamd hout met verminderd krimp- en zwelgedrag. Binnen iedere productgroep komen alleen de beste producten in aanmerking voor het keurmerk. Waxedwood® komt in de toepassing van buitengevelbekleding in aanmerking voor het DUBOkeur® certificaat. De basis voor Waxedwood® is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen met PEFC en FSC® certificaat. 

SafeWood

Safewood® biedt brandvertragend behandeld hout dat is geïmpregneerd met DRICON®. Voor de toepassing van gevelbekleding komt Safewood® in aanmerking voor het DUBOkeur® certificaat omdat het in vergelijking met andere alternatieven goed scoort. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen met het PEFC- of FSC-certificaat. Safewood® is hierdoor een uitstekende keuze als duurzaam bouwmateriaal.