Houtsoorten gevelbekleding

Op deze pagina vindt u alle houtsoorten die door middel van impregnatie worden verduurzaamd. Dankzij het impregneren van de verschillende houtsoorten zoals vuren, grenen, Siberisch lariks, Western Red Cedar en Radiata Pine gaat het hout niet alleen langer mee. Maar wordt het ook beschermt tegen schimmels en insecten, blijft het langer mooi, onderhoudsvrij(indien niet voorzien van coating) en afhankelijk van de behandeling waterwerend. 

Vuren

Vuren is de houtsoort met de bekende lichte kleur. Het fijne naaldhout is niet alleen in Nederland, maar ook in heel Europa een gebruikelijke houtsoort. Meer informatie over deze houtsoort vindt u hier.

Grenen

Grenen kent een levensduur van circa 10 a 5 jaar, wanneer het hout onbehandeld is. Al vanaf 1995 is de kennis en ervaring er om deze houtsoort te verduurzamen op het gebied van levensduur en uitstraling.  

Siberisch lariks

Siberische Lariks is een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Onbehandeld vergrijst het hout in de loop van de tijd. Meer informatie over de houtsoort vindt u hier.

Western red cedar

Deze kleurrijke houtsoort staat bekend om zijn duurzaamheid en levensduur. Hieronder meer over deze bijzondere houtsoort.

Radiata Pine

Het snelst groeiende naaldhout wat wordt getransformeerd tot een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Hieronder meer informatie over dit bijzondere proces.