NobelWood

Radiata Pine

Oorsprong Radiata Pine

De houtsoort Radiata Pine (Pinus Radiata) is de snelstgroeiende naaldhout ter wereld.  Radiata Pine groeit in Australië, Nieuw-Zeeland, Midden-Amerika en Zuid-Afrika. Deze snelle groeier kan een groeisnelheid tot 2 meter per jaar bereiken. De boom zelf bereikt een hoogte (afhankelijk van het groeigebied) van 20 t/m 50 meter. Het kernhout van de houtsoort is lichtbruin tot rozebruin. Verder is het spint erg breed en heeft een crèmekleurige tot lichtgele kleur. Dit geldt echter alleen voor het hout dat afkomstig is van plantages op het zuidelijk halfrond. 

Het Radiata Pine wat Foreco gebruikt om te verduurzamen komt uit Nieuw-Zeeland en wordt na ongeveer twintig jaar gekapt. Tijdens de snelle groei neemt het jaarlijks veel COop in vergelijking met andere houtsoorten. De houtsoort Radiata Pine heeft van nature een duurzaamheidsklasse IV of V.

Voor meer informatie over deze houtsoort kunt u terecht bij www.houtinfo.nl

NobelWood

Radiata Pine is de basis voor een van onze producten in de premiumlijn voor gevelbekleding. Deze houtsoort wordt gebruikt voor NobelWood. NobelWood is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen. Dit gebeurd door een innovatieve techniek met biobased chemie dat wordt toegepast aan de houtsoort Radiata Pine.

Het snelgroeiend naaldhout wordt tot in de kern gemodificeerd. Het zachte naaldhout wordt door-en-door geïmpregneerd met in water oplosbare biopolymeren afkomstig van suikerrietstengels uit de rietsuikerindustrie. Op basis van duurzaamheidstests is vastgesteld dat NobelWood voldoet aan de eisen van duurzaamheidsklasse I
Meer informatie over het impregneer proces vindt u hier op de productpagina.