WaxedWood

Siberisch lariks hout

Siberisch lariks komt uit Rusland en is niet te vergelijken met Lariks Douglas of Europees lariks. Het kernhout van Siberisch lariks heeft kleurvariaties waardoor de planken voor een levendig effect kunnen zorgen op de gevel.

Houten gevel van Siberisch lariks

Het hout is zeer duurzaam, harder en slijt vaster dan grenen. Het hout kan worden gebruikt voor diverse doeleinden, zowel voor dragende als niet-dragende constructies. Waaronder gevelbekleding, kozijnen, vloeren en afrastering. Doordat het hout groeit in het Siberië waar de weersomstandigheden vaak onder het vriespunt liggen, is het Siberisch lariks aanmerkelijk harder en zwaarder dan andere naaldhout soorten. Het hout groeit langzamer door de kou, maar in dit geval betekent dat de kwaliteit beter en duurzamer is als andere naaldhout soorten. Het onbehandelde Siberisch lariks bevindt zich in duurzaamheidsklasse III.

Het duurzame, stevige hout is van nature bestendig tegen verschillende soorten houtschimmels. Verder zal Siberisch lariks na enige tijd grijsachtig verkleuren, dit kan worden voorkomen door er een coating aan toe te passen.
Voor meer informatie over deze houtsoort kunt u terecht op www.houtinfo.nl 

Verduurzamen Siberisch lariks

Houtsoorten als vuren, grenen, western red cedar en Siberisch lariks kunnen op verschillende wijze worden verduurzaamd door middel van impregnatie. Al deze houtsoorten die worden gebruikt voor de WaxedWood impregnatie, worden gehaald uit duurzaam beheerde bossen met een PEFC of FSC® certificaat. Het impregneren van houtsoorten zoals Siberisch lariks zorgt voor een verbeterde verduurzaming en geeft het hout een waterafstotende werking. Onder hoge druk wordt het hout tot in de kern geïmpregneerd, vervolgens wordt er een wasemulsie van houtporiën aan toegevoegd. WaxedWood Siberisch lariks heeft een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar afhankelijk van de gebruiksklasse en montage.

Meer informatie over het WaxedWood impregneer proces kunt u hier vinden op de productpagina.