WaxedWood

Siberisch lariks hout

Siberisch lariks komt uit Rusland en is niet te vergelijken met Lariks Douglas of Europees lariks. Het kernhout van Siberisch lariks heeft kleurvariaties waardoor de planken voor een levendig effect kunnen zorgen op de gevel.

Houten gevel van Siberisch lariks

Het larikshout is zeer duurzaam, harder en slijt vaster dan grenen. Het hout kan worden gebruikt voor diverse doeleinden, zowel voor dragende als niet-dragende constructies waaronder gevelbekleding, kozijnen, vloeren en afrastering. Doordat het hout groeit in Siberië, waar de temperatuur vaak onder het vriespunt ligt, is het Siberisch lariks aanmerkelijk harder en zwaarder dan andere naaldhout soorten. Het hout groeit langzamer door de kou, dat in dit geval betekent dat de kwaliteit beter en duurzamer is dan andere naaldhout soorten. Het onbehandelde Siberisch lariks bevindt zich in duurzaamheidsklasse IIIHet duurzame, stevige hout is van nature bestendig tegen verschillende soorten houtschimmels. Verder zal Siberisch lariks na enige tijd grijsachtig verkleuren, dit kan worden voorkomen door er een coating aan toe te passen.Voor meer informatie over deze houtsoort kunt u terecht op www.houtinfo.nl 

Verduurzamen Siberisch lariks

Houtsoorten als vuren, grenen, western red cedar en Siberisch lariks kunnen op verschillende wijze worden verduurzaamd door middel van impregnatie. Alle houtsoorten die worden gebruikt voor de WaxedWood impregnatie worden gehaald uit duurzaam beheerde bossen met een PEFC of FSC® certificaat. Het impregneren van houtsoorten zoals Siberisch lariks zorgt voor een verbeterde duurzaamheid en geeft het hout een waterafstotende werking. Onder hoge druk wordt het hout geïmpregneerd waarna er een wasemulsie aan de houtporiën wordt toegevoegd. WaxedWood Siberisch lariks heeft een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar afhankelijk van de gebruiksklasse en montage.

Siberisch lariks behandeld met WaxedWood heeft een bijzondere verkleuring; het gaat van een groen-bruine kleur naar een warme bronzen tint. Dit proces duurt ongeveer een paar maanden tot een jaar (afhankelijk van weersomstandigheden en positionering van de gevel). Pas na enkele jaren gaat Siberisch lariks WaxedWood vergrijzen. Doordat deze houtsoort van nature al kleurvariaties in de planken heeft zitten ziet deze soort lariks er aan de gevel levendig uit.

Profielen met Siberisch lariks

WaxedWood Siberisch lariks is te verkrijgen in de verschillende profielen;
- Zweeds rabat
- Channelsiding
- Halfhoutsrabat
- Plank model 4 ronde hoeken

Meer informatie over het WaxedWood impregneer proces kunt u hier vinden op de productpagina.