WaxedWood

Vuren

Oorsprong vuren

De houtsoort vuren komt voor in zowel Europa als Noord-Azië. Vurenhout is voor Nederland net als veel andere Europese landen één van de belangrijkste naaldhoutsoorten, het aangevoerde hout wordt vooral gebruikt voor de bouw. Kapconstructies en timmerwerk zijn de meeste voorkomende productdoeleinden voor de houtsoort. De kleur van het hout is zo goed als wit, daarna zal het hout verkleuren naar lichtgeel tot lichtbruin. Foreco importeert met name Noord-Europees(NE) vuren. 

Een nadeel van deze houtsoort is wel dat het impregneren wat lastiger is als andere houtsoorten zoals: lariks en grenen. Ondanks dat het algemeen wat moeilijker is om deze houtsoort te impregneren, zijn er impregneer technieken ontwikkeld die toch een goed resultaat leveren. De houtsoort vuren zit in duurzaamheidsklasse IV en gaat onbehandeld ongeveer 5 à 10 jaar mee.

Voor meer overige informatie over deze houtsoort kunt u terecht op www.houtinfo.nl

Verduurzamen vurenhout

Vuren is één van de houtsoorten die wordt gebruikt voor het WaxedWood impregneerproces. WaxedWood is ontwikkeld om de levensduur en uitstraling van het hout te verbeteren op een efficiënte manier. Dankzij de impregnatie bied het hout een goede samenhang van een hoogwaardig houtproduct en een waterafstotende werking. Het geïmpregneerde vurenhout heeft een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar afhankelijk van de gebruiksklasse en montage. Door het hout te impregneren met een WaxedWood behandeling wordt het een onderhoudsvrije gevel, waar jaren lang plezier van is. 

Op WaxedWood vuren geven wij 15 jaar garantie aan de hand van Stichting Garantiefonds Houtverduurzaming Dalfsen.

Voor meer informatie over het WaxedWood kunt terecht op de productpagina.