WaxedWood

Western Red Cedar

Oorsprong western red cedar

De houtsoort Western red cedar staat bekend om zijn grote kleurvariaties die in het verse hout voor kunnen komen. Kleuren als licht geel, rozebruin, zalmkleurig en chocoladebruin zijn allemaal verschillende kleurcontrasten die het hout kan aantonen. Verder zit er geen kwaliteit verschil tussen het donkere en het lichte kleur hout. 

Het groeigebied van de kleurrijke houtsoort is in Westelijk Noord-Amerika, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland. De boom zelf wordt ongeveer 40 t/m 75 meter hoog en kan een diameter van 0,9 t/m 5,0 meter bereiken.

Het hout is goed te behandelen, zowel met de hand als machinaal. Tevens is het hout goed te bevestigen aan de gevel met lijm of door te spijkeren of schroeven, mits deze spijkers of schroeven van aluminium of van roestvrij staal zijn gemaakt. Dit heeft te maken met de corrosie veroorzakende inhoudsstoffen van de houtsoort. Ook Western red cedar is een houtsoort die na enige tijd vergrijst, wat voor de gevel bekleding tot mooie resultaten kan leiden. De houtsoort beschikt over de duurzaamheidsklasse II

Voor meer overige informatie kunt u terecht op www.houtinfo.nl

Verduurzamen western red cedar

Houtsoorten als vuren, grenen, western red cedar en Siberisch lariks kunnen op verschillende wijze worden verduurzaamd door middel van impregnatie. Al deze houtsoorten die worden gebruikt voor de WaxedWood impregnatie, worden gehaald uit duurzaam beheerde bossen met een PEFC of FSC® certificaat. Onder hoge druk wordt het hout tot in de kern geïmpregneerd, vervolgens wordt er een wasemulsie van houtporiën aan toegevoegd. Het impregneren van houtsoorten zoals western red cedar zorgt voor een verbeterde verduurzaming en zorgt ervoor dat water meer wordt afgesloten. Het WaxedWood western red cedar heeft een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar. 

Voor meer informatie over WaxedWood kunt u terecht op de productpagina