Tips voor het schoonmaken van uw houten gevelbekleding

Onze WaxedWood, WaxedWood Gold en NobelWood gevelbekleding is technisch onderhoudsvrij. Waar nodig, is het mogelijk deze schoon te maken. Om te zorgen dat de gevel er mooi uit blijft zien hebben wij een aantal tips voor u op een rij gezet voor het reinigen van de gevel.

Door de verschillende seizoenen en weersomstandigheden heeft uw gevel veel te verduren. Naast de UV straling wat ervoor zorgt dat het hout vergrijst is er ook vuil wat op de gevel komt wat mogelijk groene alg aanslag kan veroorzaken. Door het op de juiste manier te reinigen verwijder je deze groene alg aanslag.  

Reinigen houten gevelbekleding

Waar nodig adviseren wij het reinigen van gevels zonder kleurafwerking een zachte borstel met lauw water te gebruiken. Spoel eerst met water de gevel af en borstel vervolgens met een zachte borstel de resten weg. Oefen hierbij niet teveel borsteldruk uit om het hout niet te beschadigen. Wij adviseren altijd eerst een klein stukje te reinigen, kijk dan na het resultaat en ga niet te grof te werk.

Mocht de vervuiling hardnekkig zijn kunt u ook reinigen met lauw water met een klein beetje natuurazijn/groene zeep. Let hierbij wel op dat u alle zeepresten goed wegspoelt. Maak absoluut geen gebruik van bijtende of schurende reinigingsmiddelen.

Voorkom schade bij reinigen

Ga vooral niet met een hogedrukreiniger of met een te harde borstel uw gevel schoonmaken. Door de harde straal en de schurende werking van een te harde borstel gaan de vezels van het hout open en rechtop staan waardoor je onherstelbare schade veroorzaakt.

Bij open staande vezels hecht vuil zich beter op het oppervlak waardoor de gevel sneller vies wordt en er zelfs schimmel kan ontstaan.

Controleer uw gevel

Bij het schoonmaken is het ook van belang om jaarlijks de gevel te inspecteren op beschadigingen of overtollig vuil. 

Meer vragen over het reinigen van uw gevel?

Neem gerust contact op met onze gevelexperts, zij helpen u graag verder.
Heeft u vragen over de mogelijkheden van gevelbekleding? Neem gerust contact op met onze gevelexperts.