IJreka

Inclusief spelen

Bij IJreka vinden we inclusief spelen erg belangrijk. Daarom bieden wij verschillende speeloplossingen waarbij mensen met en zonder beperking samen kunnen spelen!

Bekijk hieronder onze mogelijkheden.

Inclusieve speeltoestellen

Bij IJreka bieden we meerdere speeltoestellen aan voor inclusieve speeltuinen. Zo bieden we bijvoorbeeld rolstoelwippen aan van zowel WaxedWood als Robinia.

Ook bieden we meerdere houten spelpanelen aan waar verschillende spellen op gespeeld kunnen worden. Een paneel met boter-kaas-eieren of een koebelpaneel waar muziek op gemaakt kan worden zijn mogelijkheden om samen te spelen!

Inclusief spelen, dus rolstoel toegankelijk

Een ander uniek speeltoestel waar mensen met en zonder beperking gebruik van kunnen maken is een mindervalide glijbaan. Hier wordt rekening gehouden met de opstap, maar ook de breedte van de glijbaan zelf.

Naast deze speeltoestellen voor mindervaliden bieden wij ook verschillende houten of stalen speelhuisjes aan waar met rolstoel in gereden kan worden!

Van staal hebben we ook meerdere inclusieve speeltoestellen in ons aanbod, zoals een rolstoelschommel en een rolstoeldraaimolen. Compleet rolstoel toegankelijke speelcombinaties behoren ook tot de opties.

Rolstoeldraaimolen

De rolstoeldraaimolen is gaaf speeltoestel waar kindern met én zonder beperking samen kunnen spelen. Echt inclusief spelen!

De draaimolen kan met rolstoel betreden worden. Eenmaal in de draaimolen kan de gebruiker de hekjes sluiten en beginnen te draaien. Als een van de hekjes geopend wordt remt de draaimolen automatisch!

Videobeelden van deze draaimolen kunt u hieronder opvragen. Beschikbaar ik vrijwel elke kleur!

Schommel voor iedereen

Speciaal voor mensen met een beperking hebben wij een groot aanbod schommels. In deze schommels is een schommelkuip voor volwassenen of voor kinderen beide een optie. Ook zijn combinaties mogelijk zodat kinderen samen kunnen spelen. Inclusief spelen dus!

Naast onze aangepaste schommels hebben we ook schommels die standaard meer geschikt zijn voor mindervaliden zoals een hangmatschommel of vogelnestschommel.

Inclusief spelen op maat

In samenwerking met de Imminkhoeve werd een speeltuin ontworpen die toegankelijk diende te zijn voor iedereen, met of zonder een beperking. Tenslotte staat samen spelen centraal bij de Imminkhoeve.
In de laatste fase van het ontwerp werd de Speeltuinbende ingeroepen voor advies en aanvullingen.

In de speeltuin is een vogelnestschommel te vinden, een rolstoelwip en een speciaal ontworpen speeltoestel. Dit speeltoestel is een avontuurlijke vlonder die opgebouwd is met verschillende ondergronden.

Het resultaat is verbluffend, de inclusieve speeltuin past uitstekend bij de wensen van de Imminkhoeve! Benieuwd naar de mogelijkheden?