IJreka

Schommel voor mensen met een beperking

Inclusief spelen

Buitenspelen is voor iedereen belangrijk. Samen kunnen spelen is nog veel belangrijker. Dit is op veel speelplekken een uitdaging voor mensen met een beperking. Gelukkig zijn er schommels en andere speeltoestellen speciaal ontworpen voor deze doelgroep. Hierdoor kunnen kinderen met- én zonder beperking samen spelen in de speeltuin! Dit samenspel noemen we inclusief spelen.

Welke schommels zijn er?

In ons assortiment speeltoestellen zijn er meerdere schommels voor mensen met een beperking. Zo hebben we onder andere een rolstoelschommel, maar ook een combinatieschommel met speciale schommelkuipjes. Ook hebben we een vogelnestschommel. Dit is niet alleen een schommel voor mensen met een beperking, maar ook een populair speeltoestel op schoolpleinen of gemeente speelplekken.

Robinia schommel met schommelkuipjes

Naast de dubbele schommel met speciale schommelkuipjes voor mindervaliden kan ook worden gekozen voor een grote combinatieschommel. Deze schommel heeft een vogelnestschommel, twee 'standaard' schommelplankjes en een schommelkuip voor mensen met een beperking. Door de sluiting kunnen mensen met een beperking niet uit de schommel vallen.

Stalen rolstoelschommel

De rolstoelschommel is uitsluitend een schommel voor mensen met een beperking. De schommel is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers door de rijplaat en is te bedienen met de armen. Hierdoor is de schommel niet goed te gebruiken door andere kinderen zonder rolstoel.

Meer informatie over schommels voor mensen met een beperking?

Heb je vragen over schommels voor mensen met een beperking? Bij IJreka speeltoestellen geven we altijd een eerlijk en onafhankelijk advies. We helpen je graag verder met al je vragen en bieden onze hulp aan bij het uitzoeken van een speeltoestel. Neem contact op met onze experts of breng een bezoekje aan ons kantoor en fabriekspand in Dalfsen. De koffie en thee staan voor je klaar.

Bekijk hieronder onze schommels