IJreka

Natuurlijk spelen

Buiten spelen en duurzaamheid

Heerlijk buiten spelen, dat kan met de speeltoestellen van IJreka. Buiten spelen is gezond en daarom zetten we ons in om het buiten spelen leuker te maken. Duurzaamheid is daarbij iets waar we veel waarde aan hechten, wat perfect past bij natuurlijk spelen. Met onze toestellen willen wij bewijzen dat heerlijk buiten spelen hand in hand gaat met duurzaamheid.

Welke natuurlijke speeltoestellen zijn er?

Er zijn veel verschillende speeltoestellen geschikt voor een natuurlijke speelplaats. De meest voorkomende natuurlijke speeltoestellen zijn de speeltoestellen met water en zand, maar er zijn ook speelaanleidingen en klimparcours. Ook zijn er speelaanleidingen zoals speelkeien of speelbomen. Dit zijn speeltoestellen met de meest natuurlijke uitstraling. Tot slot zijn er ook natuurlijke klimparcours. Dit zijn uitdagende touwparcours onderdelen tussen grillige Robinia staanders.

Bij IJreka rekenen we bijna al onze Robinia speeltoestellen tot het natuurlijk spelen assortiment in onze 'Natuurlijk Robinia' speeltoestellen lijn. Een overzicht van alle speeltoestellen vind je in onze online speeltoestellen catalogus.

Hoe kies je de beste speeltoestellen?

Met een ruim assortiment speeltoestellen is het soms lastig de juiste speeltoestellen te kiezen voor je eigen project. Het is belangrijk te focussen op de doelgroep. Zo kan een natuurlijke speeltuin voor peuters er heel anders uit zien dan een speeltuin voor schoolkinderen. Een hulpmiddel vind je in onze online speeltoestellen catalogus. Hier kun je filteren op leeftijdscategorie.

Advies van onze adviseurs

Naast filteren is er altijd de mogelijkheid om te bellen of mailen met een van onze adviseurs. We helpen je graag bij het ontwerpen van de perfecte speelplaats.

Innovatie en veiligheid

Wij zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe speeltoestellen om het natuurlijk spelen nog uitdagender te maken. Buitenspelen is niet alleen erg gezond, kinderen vinden het ook nog eens leuk en leerzaam met de juiste speeltoestellen.

Ons ontwerpteam zet zich daarom elke dag in voor vernieuwing van onze speeltoestellen. Hierbij staat veiligheid hoog in het vaandel. Door deze ontwikkelingen kunnen we regelmatig nieuwe of unieke Robinia speeltoestellen aanbieden en verschijnen er regelmatig nieuwe speeltoestellen in onze online catalogus.

Onze missie

Het bedenken en creëren van een unieke speelomgeving waar kinderen kunnen  ontdekken, (samen)spelen, beleven en ontmoeten is iets waar wij heel veel waarde aan hechten. Wij luisteren naar uw wensen en vertalen dit naar een oplossing waar niet alleen de opdrachtgever blij mee is, maar waar kinderen heel veel plezier mee beleven!

Wat is Robinia hout?

Robinia hout staat bij natuurlijk spelen centraal. Robinia is een enorm duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld tropisch hardhout. Het bijzondere aan Robinia is dat het hout van nature al een hele speelse uitstraling heeft, omdat het geen rechte stam heeft. Robinia is één van de duurzaamste houtsoorten van Europa. Ons Robinia hout heeft duurzaamheidsklasse I/II, dit betekent dat het meer dan 25 jaar meegaat. Iets dat voor speeltoestellen van groot belang is. Het heeft een zeer hoge weerstand tegen aantasting van insecten en rot. Door de hoge duurzaamheid wordt Robinia hout niet alleen toegepast voor speeltoestellen maar ook voor de Grond, Weg en Waterbouw.

Natuurlijk spelen: laat u inspireren

Wilt u een speelplaats, schoolplein of een dorpshuis voorzien van leuke speeltoestellen waar kinderen natuurlijk kunnen spelen? Wij nodigen u graag uit om een langs te komen in ons prachtige pand in Dalfsen. Onder het genot van een kop koffie of thee geven wij een uitgebreide rondleiding over het terrein, zodat u precies ziet wat de mogelijkheden zijn en welke oplossingen er perfect aansluiten bij uw wensen en eisen.