IJreka

Kruipbuis van beton

Kruipbuis in de speeltuin

Een betonbuis in de speeltuin of op het schoolplein is niet alleen spannend om doorheen te kruipen maar ook leuk om je lekker in te verstoppen. De heuvel waar de kruipbuis onder ligt kun je ook nog gebruiken om lekker vanaf te rollen of eroverheen te rennen! Ook is het leuk om de kruiptunnel te combineren met een wilgentunnel of een taludglijbaan.

Gecertificeerd als speeltoestel!

Na de wijzigingen in de speeltoestellennorm eind 2017 is het erg lastig geweest om een betonbuis op het schoolplein of in de speeltuin te krijgen met een certificaat. Wij hebben hiervoor de oplossing! Afhankelijk van de situatie kunt u kiezen voor een volledig- of deels ingegraven betonbuis. Bij de volledig ingegraven kruipbuis kunnen kinderen op de betonbuis komen en daardoor ook op kinderen vallen die net uit de ingang komen. Hiervoor brengen wij Robinia houten balustrades aan, zodat er niet meer op elkaar gevallen kan worden. 

Zowel de deels- als de volledig ingegraven betonbuizen zijn in ons standaard assortiment opgenomen en worden dus standaard geleverd met logboek en certificaat!

Diameter en lengte van de betonbuis

Onze kruiptunnels worden gemaakt van standaard betonbuizen van 2,40 meter lang en met een binnenwerks diameter van 1,0 meter. De kruiptunnels kunnen met deze buizen in vier lengtes geleverd worden, namelijk:

  • 2,4 meter lang
  • 4,8 meter lang
  • 7,2 meter lang
  • 9,6 meter lang

Deze maten zijn van toepassing op zowel de volledig- als de deels ingegraven betonbuizen.

Bekijk hieronder onze betonbuizen