Speeltoestel voor mindervaliden

Speeltoestel voor mindervaliden

Eind 2016 is bij de Imminkhoeve te Lemele een speciaal toegankelijke speeltuin geopend voor kinderen met een beperking. Mede door de Vrienden van Imminkhoeve, IJreka Speeltoestellen en de Speeltuinbende is de speeltuin nu al een groot succes. Dit maatwerk speeltoestel voor mindervaliden is leuk voor kinderen met- en zonder beperking!

Ook op zoek naar speeltoestellen voor mindervaliden?

Speciale aandacht

De Imminkhoeve biedt aangepaste accommodaties aan voor mensen met een beperking, mindervaliden en rolstoelgebruikers. Dankzij de Damito Consumentenbeurs, een beurs georganiseerd door ondernemers uit Dalfsen, werd dit jaar een flink bedrag ingezameld voor de Imminkhoeve. Dit bedrag werd beschikbaar gesteld voor de inrichting van een aangepaste speeltuin. In samenwerking met IJreka Speeltoestellen werd een speeltuin ontworpen die toegankelijk diende te zijn voor iedereen, met of zonder een beperking. Tenslotte staat samen spelen centraal bij de Imminkhoeve.
In de laatste fase van het ontwerp werd de Speeltuinbende ingeroepen voor advies en aanvullingen.

Verbluffend eindresultaat

In de speeltuin is een vogelnestschommel te vinden, een rolstoelwip en een speciaal ontworpen speeltoestel. Dit speeltoestel is een avontuurlijke vlonder die opgebouwd is uit verschillende ondergronden waaronder hout, kunstgras en grind. Het resultaat is verbluffend, de speeltuin past uitstekend bij de wensen van de Imminkhoeve!

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk hier de exclusieve opnames tijdens de opening.

Specificaties
Project:
Speeltoestel voor mindervaliden
Plaats:
Lemele
Jaar:
2016
Type object:
Recreatiepark, Zorginstelling
Vragen over dit project?
Richard van de Brake - Design & Engineering

Het team van IJreka Speeltoestellen staat voor u klaar! Met uitgebreide kennis en ervaring zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen bij al uw vragen over speeltoestellen.