Konijnenkeutels in de speeltuin!

Een groot cadeau!

In 2018 begon het allemaal met het idee van het Into The Great Wide Open festival om een bijzondere speelplek te creëren en cadeau te geven aan Vlieland. Als dank aan het eiland voor de jarenlange gastvrijheid. Het idee is uitgegroeid tot een volledige opknapbeurt van de speeltuin tot "'t Hol van Stout Konijn". In co-creatie met de kinderen en jongeren is het ideale speelhol ontworpen, van robinia speeltoestellen, voor alle leeftijden.

Het is eindelijk zover!

Donderdag 11 juli 2019, de laatste dag voor de zomervakantie, is het zover! Burgemeester Tineke Schokker opent samen met de kinderen op Vlieland 't Hol van Stout Konijn - een nieuwe natuurspeeltuin met robinia speeltoestellen in de Vlielandse bossen en duinen. Gedurende het schooljaar zijn ruim 300 ontwerpideeën in de vorm van tekeningen en maquettes verzameld. Hier is het paradijs aan heuvels, tunnels en hangmatten ontstaan. Op die manier hebben de kinderen een eigen fantasiewereld geschapen en kunnen ze zich helemaal uitleven op de verschillende robinia speeltoestellen.

Stout Konijn?!

Stout Konijn is een knuffel, een knuffel met een grote boodschap: Een knuffel voor iedereen! Het Stout Konijn verhaal, met grote konijnenkeutels die je overal tegenkomt, is al jaren een succes op Vlieland. Deze 'keutels' zijn door de hele speelplaats verstopt en zie je overal terug tussen de speeltoestellen. Nu hebben de kinderen een blijvend speelhol voor hun 'ondeugende' lievelingsknuffel ontworpen om niet alleen de keutels, maar ook het konijn een thuis te geven.

Mega familieschommel

Een openbare ruimte die is omgetoverd tot een speelterrein van robinia speeltoestellen, waar kinderen van verschillende leeftijdscategorieën gebruik van kunnen maken. Naast kruip- en betonbuizen, is er een enorme familieschommel waar de kinderen zich helemaal op kunnen uitleven. Al deze verschillende speeltoestellen maken dit speelhol de ideale plek, waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen spelen.

Specificaties
Project:
Konijnenkeutels in de speeltuin!
Plaats:
Vlieland
Jaar:
2019
Type object:
Speeltuin, Openbare ruimte
Architecht van het project
dmau