Gigantische lantaarn in Hong Kong

Video HKIS

In opdracht van Play Concept is er in de eerste dagen van 2019 een nieuwe speelplek gepresenteerd op een internationale school in Hong Kong. De kinderen kunnen zich op deze speelplek kinderlijk vermaken door heerlijk te klimmen, te klauteren of te glijden op één van de vele speelobjecten.

Voor de sportievelingen is er zelfs een speelwand, genaamd Pachinko Ball Wall, aanwezig. Hier kunnen verschillende balsporten beoefend worden. De Pachinko Ball Wall is geïnspireerd op een klassieke flipperkast, maar dan verticaal. Dit is een wandobject waarin kinderen ballen van verschillende sporten kunnen schieten/gooien. Het is daarbij iedere keer de vraag welke weg de bal aflegt binnen het wandobject.

Unieke glijbaan

De speelplek bevat een Scaffolding Climber. Hiermee kunnen kinderen van de 7e  naar de 8e  verdieping klimmen, waar zich de ingang van de Sepent Slide bevindt. Dit is de glijbaan waarmee kinderen van de 8e naar de 7e verdieping kunnen glijden

Gigantische lantaarn

Het grootste toestel is De Lantern. Dit toestel is geïnspireerd op een Chinese lampion. Kinderen kunnen onder andere via de centrale pilaar naar boven klimmen en klauteren. Andere toegangsmogelijkheden naar de Lantern zijn bijvoorbeeld een net-brug en het netten platform. In de lampion hangen onder andere 2 hangmatten waarop kinderen kunnen chillen.

Specificaties
Project:
Gigantische lantaarn in Hong Kong
Plaats:
Hong Kong
Jaar:
2019
Type object:
Schoolplein, Kinderopvang, Zorginstelling