Robinia speeltoestellen Orthensedonk

'Eindelijk, we kunnen weer voetballen en basketballen!'

Aldus Naufal Bambach (13 jaar) met een glimlach. Het gloednieuwe kunstgrasveld biedt eventueel soelaas aan nog een andere sport: schaatsen. "Kijk, de randen van het veld zijn speciaal opgehoogd. Hoewel de ondergrond in principe gewoon water doorlaat, zou je bijvoorbeeld met behulp van een zeil toch een ijsbodempje kunnen creëren", verduidelijkt Leo Vermulm, een andere wijkbewoner.

Ingedeeld op leeftijdscategorie

De 'kleintjes' aan de ene kant en de 'grotere' kinderen aan de andere kant. Van elkaar gescheiden door de Van Wandelenstraat, de smalle weg dwars door Orthen-Links. De nieuwe tweedelige speeltuin met robinia speeltoestellen op de Orthensedonk is op 19 juli 2019 door wethouder Mike van der Geld geopend.

Buurtbewoners betrokken bij ontwerp

De bewoners zijn betrokken geweest met het ontwerpen van de speeltuin met robinia speeltoestellen. Eerst door middel van een enquête, later zijn er nog verschillende inspraakavonden geweest. Dit om een zo ideale speelplek te creëren voor kinderen van verschillende leeftijden.

Specificaties
Project:
Robinia speeltoestellen Orthensedonk
Plaats:
's-Hertogenbosch
Jaar:
2019
Type object:
Openbare ruimte, Parken
Vragen over dit project?
Leon de Haan - Accountmanager

Het team van IJreka Speeltoestellen staat voor u klaar! Met uitgebreide kennis en ervaring zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen bij al uw vragen over speeltoestellen.