IJreka

Speeltoestellen op het schoolplein

Bij IJreka denken we graag mee bij het vernieuwen of aanleggen van uw schoolplein. Met onze gekeurde, gecertificeerde en duurzame speeltoestellen in verschillende materiaalsoorten bieden we een ruim aanbod schoolplein speeltoestellen. Hieronder vindt u enkele van onze opgeleverde projecten. Van subsidie schoolpleinen met robinia speeltoestellen tot unieke maatwerk projecten. Voor de prijs van onze speeltoestellen kunt u vrijblijvend een offerte opvragen via onze online catalogus.

Schoolplein van De Springplank - Heino

Een natuurlijk schoolplein met een robuuste uitstraling, dat was de wens van de schoolpleincommissie van De Springplank in Heino. Al in een vroeg stadium werd IJreka gevraagd om het wensenpakket van de commissie verder uit te werken. IJreka koos ervoor om natuurlijke materialen te gebruiken die goed passen in de omgeving,  bovendien met nadruk op onderhoudsarm. Het resultaat is een multifunctioneel schoolplein geworden, met een duidelijke structuur waar alle kinderen naar hartelust kunnen spelen. In het schoolgebouw is die duidelijke structuur te zien voor de verschillende leeftijden. De jongste kinderen zijn aan de ene kant van het gebouw gehuisvest en de oudere aan de andere kant. Die structuur zie je ook terug op het schoolplein.

Robinia speeltoestellen bij MSG De Garve - Lochem

Bij MSG de Grave in Lochem zijn verschillende Robinia speeltoestellen geplaatst. Op het schoolplein staan verschillende Robinia klimparcoursen, zoals een boomhut met klimroute en glijbaan. Daarnaast kunnen de kinderen van de school ook spelen in een vogelnestschommel en met een duikelrek. 

Natuurlijk schoolplein MFA De Schans - Eén

In 2016 is het nieuwe gebouw van MFA de Schans in het Drentse dorpje Eén geopend. Naast het imposante gebouw waarbij het zusterbedrijf Foreco de gevelbekleding heeft mogen leveren, kreeg IJreka de opdracht voor de inrichting van het schoolplein. In samenwerking met VDP Architecten gevestigd in Groningen, is het plan voor het spelen bedacht.

Eén van de uitgangspunten voor inrichting van het schoolplein was dat het een natuurlijke uitstraling zou krijgen met een sterke voorkeur voor Robinia speeltoestellen.
Het eindresultaat is zichtbaar een succes dat aan alle wensen heeft voldaan!

Klim en klauter parcours op de Godelindeschool - Hilversum

In samenwerking met Zoneparc Foundation is onlangs het schoolplein van de Godelindeschool te Hilversum voorzien van een nieuwe klim- klauterparcours. IJreka Speeltoestellen en Van Vliet Buitenruimte hebben, dankzij de goede uitvoerende werkzaamheden, ervoor gezorgd dat het resultaat een succes is!

Maatwerk schoolplein British School - Amsterdam

In opdracht van Het Nieuwe Schoolplein te Amsterdam heeft IJreka speeltoestellen een hangbrug gebouwd uit een combinatie van Cloeziana en Robinia. Inspiratie waren eerder gemaakte bruggen, naar schetsen van ontwerper Sasja Scherjon is het een ranke brug geworden met een natuurlijke uitstraling. De brug is onderdeel van een uitdagende speelheuvel voor kleuters. De brug loopt op naar de heuvel van gietrubber en lijkt erin weg te zakken.

 

Speelheuvel bij De Wielewaal - Amsterdam

De klim-, glij- en spingheuvel is de absolute trekker van het plein. Deze heuvel kenmerkt zich door de vele speelfuncties die in dit ene object zijn verwerkt. De brede RVS glijbaan laat vele kinderen gelijktijdig naar beneden glijden. Door op de top te komen kan er gebruik gemaakt worden van de trapjes, dit is een eenvoudige manier om naar boven te komen. Voor de klauteraars is een klimwand aangebracht. Een ander groot succes in de heuvel is de langwerpige trampoline. Deze is geschikt voor openbaar gebruik en laat kinderen net hoog genoeg springen zonder gevaar te veroorzaken. IJreka heeft een modulair systeem ontwikkeld waardoor de afmeting van deze trampolines zelf kan worden samengesteld.

Natuurlijk schoolplein van Het Spectrum - Delfgauw

Op het schoolplein van basisschool Het Spectrum in Delfsgauw zijn verschillende Robinia speeltoestellen geplaatst. Vooral de scheve boomhut met vogelnest is een trekpleister voor de kinderen. Op het schoolplein zijn veel kleine speelplekjes gemaakt met vooral veel stappaaltjes. Ook is er een betonbuis te vinden, hier is een glijbaan aan vastgemaakt!