IJreka

Natuurlijk Spelen

Avontuurlijk spelen, het beste wat je kunt verzinnen voor een kind! IJreka biedt producten aan waarbij kinderen veilig kunnen spelen op avontuurlijke speeltoestellen. Spelen in en met de natuur!

Spelen is leren!

Waarom is spelen zo belangrijk?

De ontwikkeling van een kind is van groot belang. Spelen is zelfs net zo belangrijk als rekenen, lezen en schrijven.

Bij het ontwikkelen van sociale, emotionele ontwikkeling maar ook bij intellectuele en taalkundige vaardigheden is spelen onmisbaar. Leren door spelen begint bij kinderen al vlak na de geboorte. Door spelen ontwikkeld een baby zijn motorische vaardigheden. Het kind wordt ouder en leert te klimmen, te rennen en om te gaan met zware voorwerpen. Tijdens het spelen ontwikkelt het kind enorm veel vaardigheden. Zo ontwikkelt het kind zijn creativiteit, voorstellingsvermogen en probleemoplossende vaardigheden. 

Spelen is essentieel voor een gezonde verstandelijke en lichamelijke ontwikkeling!

Buitenspelen is beter dan gamen!

Buitenspelen is voor kinderen de belangrijkste vorm van beweging. 

De afgelopen jaren is het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt drastisch gedaald. Tegenwoordig groeien kinderen op met een smartphone of een tablet, dit ten koste van het (natuurlijk) spelen. Kinderen komen thuis van school en vragen meteen of ze achter de Playstation of Xbox mogen, waar dit destijds nog de vraag was of ze naar buiten mochten. IJreka biedt verschillende speeltoestellen aan waarmee ze het buitenspelen proberen te bevorderen.

Het gevolg van meer gamen en minder spelen
Risico in de ontwikkeling

Ze leren minder goed hoe ze gevaren kunnen herkennen, ze komen minder met vreemden in contact, ze durven minder goed voor zichzelf op te komen.

Risico in de lichamelijke ontwikkeling

Te weinig beweging. De motorische fitheid - kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en lenigheid worden bedreigd.

Groter risico op slechtziend of blind

Er wordt meer op dichtbij gekeken. Door een stijgende groei van meer licht op het netvlies verlengd het stopsignaal.

Slecht voor botten en spieren

Slechte houding

Meer gejaagd, gestrest, vermoeid en minder empathisch

Wanneer een kind teveel op zijn smartphone/speelcomputer zit en niet of bijna niet buiten speelt wordt je meer gejaagd, gestrest, vermoeid en minder empathisch.

Risico op slaapproblemen

Wanneer een kind te lang op zijn smartphone zit neemt de golflengte van zijn oog cellen toe wat leidt tot slechtere slaap.

Natuurlijk spelen met IJreka

Spelen in de natuur!

Spelen is belangrijk. Natuurlijk spelen is nog belangrijker!

Wij als IJreka focussen ons op het spelen van kinderen. Dit doet IJreka door verschillende speeltoestellen aan te bieden. IJreka biedt de speeltoestellen zowel aan particuliere als zakelijke klanten. Bekijk hier alle toestellen die IJreka aanbiedt, speeltoestellen onder de categorie 'natuurlijk spelen' tot sporttoestellen.

IJreka biedt niet alleen losse (speel)toestellen, maar levert ook grote projecten aan. Wanneer u door de projecten heen bladert krijgt u een beter beeld van wat IJreka levert. Op deze projectpagina worden verschillende projecten weergegeven, van bijzondere standaard speelprojecten maar ook maatwerkprojecten op grote hoogtes.

Robinia hout

Het Robinia hout staat bij Natuurlijk Spelen centraal.

Waarom Robinia? Het bijzondere aan Robinia is dat het hout van nature al een hele speelse uitstraling heeft, omdat het geen rechte stam heeft. Robinia is één van de duurzaamste houtsoorten van Europa. Robinia heeft duurzaamheidsklasse I, dit betekent dat het meer dan 25 jaar meegaat wat voor speeltoestellen van groot belang is. Het heeft een zeer hoge weerstand tegen aantasting van insecten en rot. Door de hoge duurzaamheid wordt Robinia hout niet alleen toegepast voor speeltoestellen maar ook voor de Grond, Weg en Waterbouw.

Uitgelichte projecten Natuurlijk Spelen