Duurzaam

Kwaliteit, duurzaamheid en garantie

Voor het borgen van aspecten op het gebied van duurzaamheid, milieu en kwaliteit heeft Foreco verschillende certificaten behaald.  Daarnaast heeft Foreco de mogelijkheid om middels de stichting garantiefonds verduurzaamd hout (SGVH) projectgaranties te verlenen met harde voorwaarden ten bate van de eigenaar van het gegarandeerde project.

Navigatie

SGVH-garantie

Garantie voor projecten, product in project basis voor garantie, geen ‘afschrijving’ op garantie, geen tussenstations en voorwaarden.

DUBOkeur

De meest milieuvriendelijke producten binnen een bepaalde toepassing, komen in aanmerking voor het DUBOkeur® merk.

KOMO-certificering

Foreco voert een aantal KOMO-certificaten, waarbij de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH) toeziet op de kwaliteitshandhaving.

FSC®

De Forest Stewardship Council® ziet erop toe dat hout, voorzien van het FSC®-label, op verantwoorde wijze wordt geoogst.

PEFC

PEFC schemes is een wereldwijd onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer.

Bestekteksten STABU/RAW

Op deze pagina vindt u bestekteksten van onze producten. Met deze service kunnen automatisch STABU en RAW bestekteksten worden geschreven.

A Dutch Dream

Foreco zet met ambitie in op ondernemen naar een duurzame toekomst.

Dromen, durf, daadkracht en doorzettingsvermogen van een Vechtdal onderneming met visie op de toekomst.

Eco-Innovation

Eco-Innovation helpt ondernemers markt barrières te slechten bij introductie van bio-based gemodificeerd hout; het eco-alternatief voor milieuonvriendelijke bouw materialen.

Natural Captain

Natural Captains is het versnellingstraject van Platform BEE waarbinnen een groeiende groep bedrijven werkt aan concrete cases op het gebied van natuurlijk kapitaal.

VCA

Voor het uitvoeren van verschillende werkzaamheden hebben de bedrijfsonderdelen Foreco Houtconstructies en IJreka speeltoestellen VCA certificaten behaald. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). VCA is een programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

HDI-Gerling

Met een HDI garantie contract wordt 10 jaar garantie afgegeven. Hiermee wordt niet alleen het product en productieproces bewaakt, maar ook de management- en financiële continuïteit wordt getoetst. HDI, biedt in tegenstelling tot een bedrijfseigen garantie een ontvankelijke garantie. Bij een geschil biedt het een duidelijke en snelle oplossing. In combinatie met kwaliteitsborging onder KOMO-certificaat kan Foreco een garantie verlenen op TwinWood® voor een periode van 10 jaar.