Samenwerking acadon en Foreco

Samenwerking acadon en Foreco

Samenwerking acadon en Foreco
11-11-2019

Business Central, meer dan een nieuwe versie

Business Central is de nieuwste versie van Microsoft Dynamics NAV, een toonaangevend integraal ERPsysteem. Omdat een standaardbedrijf niet bestaat is maatwerk in een ERP-systeem eerder regel dan uitzondering. Waar dit maatwerk voorheen upgrades van NAV vaak in de weg stond, is dat door het gebruik van zogenaamde extensies geen belemmering meer voor het upgradeproces. Foreco Houtproducten is de eerste klant waarbij ‘business optimizer’ acadon BV deze zogenaamde BC-app geïmplementeerd heeft.

‘Business optimizer’ acadon BV is gevestigd in het Duitse Krefeld en heeft al decennialang ervaring in de houtsector als het gaat om kantoorautomatisering. De laatste vijf jaar ook in Nederland. Dan gaat het vooral om de registratie en dataverwerking op het gebied van voorraad, logistiek, inkoop, verkoop, financiën en integratie met andere partijen. “Als basis voor onze oplossingen en strategieën gebruiken we Microsoft Dynamics 365 Business Central”, zegt Jan Schellekens, leider van acadons Team NL.

Opwaarderen
Familiebedrijf Foreco is één van de klanten van acadon en bestaat uit drie ondernemingen: Foreco Houtproducten en IJreka Speelomgevingen in Dalfsen en het in Noordeloos gevestigde Foreco Houtconstructies. “Foreco heeft IT echt omarmd in zijn dagelijkse operaties en ontwikkelt zich sneller dan andere klanten. Tot nu toe gebruikte dit bedrijf NAV 2016, maar het daarin ingebouwde klantspecifieke maatwerk bemoeilijkt het upgraden. Dat kost Business Central, meer dan een nieuwe versie Samenwerking acadon en Foreco telkens extra tijd en geld. Deze tijd besteden we als acadon liever aan het verbeteren van ons product. Daarom hebben we een grote stap gezet door de oplossing op te waarderen naar Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC).

Nieuwsgierig? Lees het hele artikel hier!