Houthandel

Houthandel Foreco

Foreco Houtproducten, gevestigd in Dalfsen, is de houthandel met een compleet assortiment van gezaagd, geschaafd en rondhout voor elke oplossing. Met een voorraad ten grootte van 15.000 m3 kunnen wij snel uit voorraad leveren. Vanaf oudsher schillen en punten wij al rondhout met toen voornamelijk inlands hout.

Nu leveren wij verschillende houtsoorten zoals onder andere tropisch hardhout, Cloeziana, Siberisch lariks, lariks Douglas, vuren en grenen, waarmee wij altijd één doel voor ogen hebben: 

Het juiste hout op de juiste plek!

Bekijk hier de bedrijfsfilm van Houthandel Foreco!


Groot houthandel Foreco

Als houthandel bieden wij duurzame en doordachte oplossingen voor veilig en duurzaam bouwen. Foreco biedt voor elke toepassing de juiste oplossing. Of het nu voor aannemers, handel, hoveniers of particulieren via de onze lokale Woodshop.

Hout specialiteiten
Wij houden de marktbehoeften scherp in de gaten om onze houthandel blijvend te voorzien van de juiste producten. We vergroten hiermee ons aanbod met nieuwe en innovatieve houtspecialiteiten. Wij werken continue aan het verbeteren van ons assortiment zodat onze houthandel in oplossingen voor verschillende toepassingen kan voorzien. Bij behoefte aan hout in de grond-, weg-, en waterbouw, architectuur en bouw en tuin- en timmerhout kunnen wij u helpen.

Houthandel voor de Bouw en Architecten

Binnen de houthandel maken wij een duidelijk onderscheid in de verschillende marken. Namelijk Bouw en Architecten wat zich voornamelijk richt op gevelbekleding van openbare gebouwen, schuurwoningen, vrijstaande woningen en seriematige bouw. Hierin willen wij met onze onderscheidende producten NobelWood, WaxedWood en SafeWood in elk project de beste oplossing vinden. Van brandvertragende houten gevel tot een volledig biobased houten buitenafwerking.

Houthandel voor de Grond-, Weg- en Waterbouw

Het andere segment waar wij ons op focussen is de Grond-, Weg- en Waterbouw, waarbij wij middels innovatieve oplossingen zoals FaunaWood, TwinWood en SoundWood zo specifiek en duurzaam mogelijk in de betreffende vraag kunnen meedenken. Een samengestelde damwand waarbij er zo minimaal 60% hardhout bespaart kan worden tot een afrasteringspaal volledige biobased en circulair.

 

Bewerking en behandeling van hout

Op onze locatie in Dalfsen hebben wij de vakkennis en een machinepark om ons hout te bewerken en behandelen. De producten voor de houthandel worden op maat gezaagd, geschild, gefreesd en/of geprofileerd. De innovatieve verduurzamingsbehandelingen worden ook op eigen locatie uitgevoerd. De specifieke vakkennis die hiervoor nodig is hebben wij zelf in huis en hierdoor kunt u degelijk advies van ons ontvangen.

Luchtfoto Foreco

Houtsoorten verkrijgbaar bij Foreco

Bij Foreco gebruiken wij verschillende houtsoorten. Hieronder vindt u twee lijsten gebaseerd op Grond-, Weg- en Waterbouw en de Bouw en Architecten. Indien u een andere houtsoort had gewenst die hier niet tussen staat, vraag dan onze medewerkers naar de mogelijkheden.

 

 

Houtsoorten als basis voor gevelbekleding:

Online hout kopen via de Woodshop

De Woodshop is de houthandel voor de kleine zakelijke markt en de particulieren. In Dalfsen vindt u een enorme voorraad producten. Met name hout voor tuin en landschap is te vinden op het terrein in Dalfsen. Hier kunt u tussen onze voorraad rijden  Wij bieden onze houtproducten aan in onze schappen met bijbehorende producten zoals hang- en sluitwerk. Ook kan het hout in onze webshop online besteld worden.

Certificering & Duurzaamheid

Foreco onderscheidt zich als groothandel in hout door innovatieve oplossingen voor verschillende branches aan te bieden. Duurzaamheid, respect voor het milieu en kwaliteit staan bij ons bovenaan. Geheel volgens KOMO-certificering voldoen onze producten aan de hoogste nomen. Ons hout is afkomstig uit goed beheerde bossen; dit is te zien aan de PEFC en FSC® certificaten die wij bij onze producten leveren. Zo voorzien wij de houthandel met een vaste kwaliteit van producten.

pefc-fsc-website kleiner.png