Over ons

Innovatief in hout

Innovatief in hout, dat is waar wij bij Foreco Houtproducten voor staan. Constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen op het gebied van hout. Zo onderzoeken we het impregneren van hout en kijken we hoe we hout kunnen modificeren met bio-based producten. Zo zorgen we er voor dat het hout op een duurzame wijze een langere levensduur krijgt. Daarnaast zoeken we ook naar slimme oplossingen om bijvoorbeeld het gebruik van hardhout terug te dringen.

Onderdeel van de Foreco Groep

De Foreco groep is een innovatieve speler op de houtmarkt. Van gevelbekleding tot beschoeiingspalen en op maat gemaakte speeltoestellen; binnen de Foreco groep zorgen de verschillende bedrijfsonderdelen dat het mogelijk wordt.

Binnen de hele groep staan duurzaamheid, innovatie en goed advies met de juiste service hoog in het vaandel. Onder de Foreco Groep vallen naast Foreco Houtproducten nog drie bedrijfsonderdelen: Foreco Houtconstructies, The Woodshop en IJreka Speeltoestellen. Verdeeld over twee locaties in Nederland werken wij aan mooie houttoepassingen in verschillende markten.

Kennis

Met ons team van specialisten zijn we op meerdere fronten in staat om te antwoorden op specifieke vragen en wensen van de klant. Of het nu gaat om de uitstraling van het hout of bijvoorbeeld brandveiligheidseisen. Samen met onze klanten vinden wij een oplossing. We helpen graag bij het vinden van passende toepassingen en oplossingen op het gebied van hout.

Ontwikkeling

Dankzij onze eigen research en development afdeling zijn we constant in beweging. Veel onderzoeken doen we in eigen beheer om zo nieuwe ideeën uit te werken tot concrete producten. Bovendien beschikken we over hoogwaardige productie- en testfaciliteiten. Zo kunnen we de basis van onze kwaliteit testen en borgen.

Kwaliteit

Ons hout is voornamelijk afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen waar wordt gewerkt met respect voor natuur en milieu, maar ook met gevoel voor kwaliteit. Geheel volgens KOMO-certificering. Bovendien leveren wij naar wens PEFC of FSC gekeurd hout. Voor onze houtproducten kunnen wij ook een levensduur garantie afgeven tot wel 25 jaar. De garantie is ondergebracht bij de Garantiestichting SGVH.

Onze missie

Al onze activiteiten zijn erop gericht om de waarde van hout te verhogen. Niet alleen door het te bezagen of te schaven, maar ook door het duurzamer te maken. Daarmee bieden we nieuwe perspectieven!

Wij doorbreken barrières voor meer mogelijkheden met hout en dragen zo bij aan het bestaansrecht en behoud van onze bossen als onuitputtelijke bron van duurzame grondstoffen én plezier.

Nieuwsgierig?

Kom gerust eens een kijkje nemen bij ons bedrijf. We zitten midden in de Dalfser bossen en hebben een wisselende voorraad van ruim 10.000 m3. Heeft u specifieke vragen of wensen? Neem dan eerst contact met ons op om een afspraak te maken. We vertellen u graag over opties en mogelijkheden bij een lekkere kop koffie.

Voor docenten:

Wilt u graag een bedrijfsrondleiding voor uw studenten organiseren? Neem contact met ons op via info@foreco.nl en vermeld in het onderwerp dat u geïnteresseerd bent in een bedrijfsbezoek.

Foreco Tijdlijn


2019 | Overname door volgende generatie

2010 | Uittreding laatste externe aandeelhouder

Laatste externe aandeelhouder verlaat Foreco; Foreco groep wordt familiebedrijf

2009 | Opening kantoorpand in Dalfsen

Nieuw kantoorpand Dalfsen

2005 | Overname timmerfabriek Noordeloos

Derde bedrijf voegt zich bij de groep: Foreco Houtconstructies timmerfabriek

2000 | Toetreding van IJreka Speeltoestellen

Nieuwe dochter: IJreka Speeltoestelen treed toe tot Foreco groep

1996 | Lancering eigen merk WaxedWood

WaxedWood

1994 | Hypermodern impregneerbedrijf

Impregneerbedrijf

1993 | Beëindiging van bosexploitatie

Stop bosexploitatie 

1987 | Start houtbewerking en schaverij

Houtbewerking

1983 | Oprichting van Foreco Dalfsen

Oprichting uit faillissement Heidemij. 50-50 bosexploitatie en rondhout voor gww